Most olvasott cikk
James Cromwell a valóságban is megmentette Babe malacot

James Cromwell a valóságban is megmentette Babe malacot

A régóta vegán filmsztár, James Cromwell a PETA-val együttműködve dolgozik azon, hogy a csöppség egy állatmenhelyre kerülhessen, miután kiszabadult az állatipar kegyetlen karmaiból.

A 83 éves James Cromwell régóta támogatója és terjesztője a vegán életfilozófiának. A színész 1974-ben, 34 évesen vált vegetáriánussá, vegán pedig azután lett, hogy 1995-ben szerepelt a Babe című filmben, amiben egy malac a társa.

Az állat intelligenciája annyira megérintette az akkor már húst nem fogyasztó színészt, hogy az élményt követően vegánként folytatta életét.

A megtiszteltetés, hogy láthattam és megtapasztalhattam a malacok intelligenciáját és lenyűgöző személyiségüket, miközben a Babe című filmen dolgoztam, teljesen megváltoztatta az életvitelemet és a táplálkozásomat. Szóval egy pillanatig sem haboztam, hogy megmentsem az igazi Babe-t. Minden malac megérdemli, hogy békében és boldogságban éljen egy menhelyen, ahol akkor játszik és túr, amikor neki jól esik, mégis kevésnek van csak erre lehetősége

mondta a színész egy nyilatkozatban.

A stílszerűen csak Babe-nek keresztelt malacka egy disznószállító teherautóról esett le, amin felhizlalni szállították még a húsvéti ünnepek előtt.

A színész egy online beszélgetés keretében találkozott is a fiatal állattal, akiből szerencsére már soha nem lesz húsvéti sonka. Babe az Indraloka Animal Sanctuaryben fogja leélni az életét, ahol betonólak, a megfordulást is korlátozó vasketrecek, és gázkamrák helyett tágas terek és más állatok társasága várja majd.

„Szóval leugrottál egy teherautóról, hogy ne valaki húsvéti vacsorájaként végezd? Micsoda remek dolgot tettél! Senkinek sem szabadna semmilyen állatot vacsoráznia” – osztja meg véleményét Cromwell a Twitter-videóban.

James Cromwell aktivizmusa évtizedekre nyúlik vissza

A színész, akit mostanában a Succession című sorozat 4. évadában lehet majd látni, úgy nyilatkozott nemrég, hogy már nem is számolja, hány alkalommal tartóztatták le állatjogi megmozdulásokért. Emlékei szerint hét vagy nyolc alkalommal csattant a bilincs a csuklóján.

A PETA állatjogi szervezettel – amelynek tiszteletbeli vezetője is –, már régóta együtt dolgozik. Részt vett a Starbucks elleni kampányban, a SeaWorld elleni megmozdulásokban, és az állatkísérletek betiltásáért is kampányolt.

2022-ben a PETA az év emberének választotta.

„James Cromwell lelkesedése az állatokért nem ismer határokat. A PETA az év emberének őt választotta mindazon fáradtságos munkájáért, amit a kampányainkban nyújtott azon állatok nevében, akik szenvedése bebörtönzésük, kihasználásuk és legyilkolásuk közben rejtve marad a szemünk elől” – mondta Mimi Bekhechi, a PETA UK, Europe és Australia alelnöke.

(VegNews)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.