Most olvasott cikk
Dobogós helyezést ért el Jakab Viktor vegán erősember a CESA versenyén

Dobogós helyezést ért el Jakab Viktor vegán erősember a CESA versenyén

Jakab Viktor vegán erősember - CESA 2. forduló

Április 29-én zajlott le a CESA (Közép-Európai Erősember Szervezet) STRONGMAN LIGA 2. fordulója, melyben kiemelkedő helyezést ért el Jakab Viktor vegán erősember.

Gyönyörű, napsütéses időben, mentálisan is felkészülve állt ki Jakab Viktor hét másik versenyző ellen Bodrogon, április 29-én. Az évek óta növényi étrenden élő sportoló egy ideje aktívan megméretteti magát különböző erősember-versenyeken, ahol egyre jobb eredményeket tudhat magáénak.

A feladatok ezúttal sem voltak egyszerűek: az ötfordulós versenyen elsőként húsz méteren 2×120 kilogrammos koffercipelést kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek, amit Viktor 11 másodperc alatt teljesített, ezzel megnyerve az első fordulót.

Ezután egy óriás egykezes kinyomás következett, amelyben 60 másodperc állt rendelkezésükre, hogy egy 60 kilogrammos súlyt minél többször felemeljenek és kitartsanak – ezt szintén megnyerte Viktor kilenc emeléssel.

Majd jött a gumiabroncs-forgatás, ahol négy alkalommal kellett a 380 kilogrammos gumit átlendíteni, erre 75 másodpercük volt a résztvevőknek, itt azonban már csökkent Viktor teljesítménye, ezt nem nyerte meg.

Negyedikként egy 20 kilogrammos bárd megtartása volt a feladat, ebben a feladatban sem jeleskedett a sportoló.

Ötödik, és egyben utolsó alkalommal pedig egy 107 kilogrammos sziklát kellett vállra venni, erre 60 másodperc állt rendelkezésre, ami elég volt Viktornak, hogy 5 alkalommal felemelje, így ezt a fordulót is elsőként tudja le.

Így tehát a sportoló ötből három versenyszámot teljesített sikeresen, amivel második helyezést ért el a végén.

Jakab Viktor vegán erősember
Fotó: Prémium Média

Növények és mentális felkészülés

Jakab Viktor szerényen értékelte legutóbbi teljesítményét:

Nem vagyok elszállva a teljesítményemtől, voltam én már utolsó is. Ez most jól sikerült, de sokkal jobb akarok lenni. Ez egy folyamatos tanulás és fejlődés.

– mondta a Prove.hu megkeresésére Viktor, aki azt is elárulta, miben változtatott legutóbbi versenyeihez képest:

Az étrend egy fontos része a sikeremnek, de ezúttal a mentális felkészülésre is hagytam időt. Lejátszottam a fejemben a verseny előtt mindent, és ez segített, hogy magabiztosabb, felkészültebb legyek.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.