Most olvasott cikk
Ingyen szalonnát kínált egy étterem, hogy lejárassa a Vegán Januárt, csúnyán megbukott

Ingyen szalonnát kínált egy étterem, hogy lejárassa a Vegán Januárt, csúnyán megbukott

Ingyen szalonnát kínált egy étterem, hogy lejárassa a Veganuárt, csúnyán megbukott

Világszerte tombol a januári vegán láz, több százezer ember iratkozott fel az idei Veganuary kihívásra.

Az újévi fogadalmaktól hemzsegő január egy nagyszerű alkalom, hogy egy békésebb szemléletet és életmódot támogassunk a kegyetlenség és a Föld pusztítása helyett.

Ezt a népszerű kampányt próbálta meglovagolni a Buck Inn Sadberge Village pub, ahol többnyire állati eredetű ételeket lehet kapni. Az ajánlat szerint minden teljes árú ételhez lehet kérni ingyen bacont, mindezt azért, hogy “ne pazaroljuk a húst a Veganuary miatt” – állítja a Facebook poszt.

Az emberek nem vevők erre

Ismerjük azt az embertípust, aki mindig gagyi vicceket mesél, mi pedig csak kínosan röhögcsélünk, hogy ne bántsuk meg? Talán itt is egy ilyen alkalmazott ötlete lehetett az akció, ugyanis senki nem értékelte a poént. Sőt, mára elárasztották a posztot vegán és nem vegán fogyasztók egyaránt, miszerint “köszönik a pubnak, hogy ingyen hirdeti a Veganuary kampányt, így még több ember lehet vegán.”. Emellett az oldal értékelései is leromlottak (a cikk írásának pillanatában) 3.2-re.

Ám nem ez az első alkalom, hogy megpróbálják nevetségessé tenni a megállíthatatlan veganizmust.

Most épp Piers Morgan, brit műsorvezető állandó hisztijével van tele az Egyesült Királyság, miután a Greggs kiadott egy vegán kolbásztekercset, amiben több a fehérje, mint a húsos változatban, az íze finomabb és egyetlen nap alatt az összeset (kb. 20.000 darabot) elvitték.

Piers Morgan szerint a vegánok nem normálisak, a vegán ételek undorítóak és rendszeresen próbálja lejáratni a vegán aktivistákat is a műsoraiban – nem sok sikerrel.

Lelkiismereti küzdelem

Egyáltalán nem meglepő, hogy világszerte sok étterem próbálja valamiféle vegán-ellenes akcióval reklámozni magát vagy híres műsorvezetők szándékosan provokálják a két oldalt: a karnizmus, mint domináns hitrendszer védekező mechanizmusok sorozatából áll, és erősen jelen van gyermekkorunktól kezdve.

Melanie Joy, sokak által kedvelt pszichológusnő szerint a karnizmus nagyon nehezen megdönthető, hiszen mindenki érzékennyé és sértődékennyé válik, amikor megkérdőjelezik a világnézetét, ugyanakkor “legyőzhető” békés, hiteles informálással, valamint sok-sok türelemmel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.