Abban a legtöbb szakember egyetért, hogy az étkezés a hosszú élet egyik kulcsa, és abban is, hogy kifejezetten előnyös a minél több növényi eredetű táplálék fogyasztása. De vajon létezik-e olyan étrend-kiegészítő, amely kiegyensúlyozott táplálkozás mellett hozzájárulhat az egészséges idősödéshez? Kiss Mária szerint bizony van, s ez nem más, mint az alga alapú ImmunLife készítmény.
„Az egészséges, hosszú élet titka a tiszta, vegyszermentes, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben gazdag táplálkozás, amit a mai világban egyre nehezebb megoldani. Mi az algákban találtuk meg a tökéletes tápanyagot, amely ráadásul a káros anyagok kivezetésében is segít, miközben termesztése is megoldható fenntartható körülmények között” – fogalmazza meg az ImmunLife SzuperAlga termékeit gyártó és forgalmazó ImmunLife Forever Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Kiss Mária, akit az egészségügyben és a szociális területen szerzett tapasztalatai vezettek el a felfedezésig.
Az első adag magas minőségű algakivonat 2016 augusztusában készült el dr. Paróczai Dezső algaszakértő és dr. Jekő József főiskolai tanár segítségével. 2021 januárjában pedig az azóta európai innovációs elismeréssel is rendelkező ImmunLife Gold is megszületett. Lassan két éve kezdődtek a humánsejtes vizsgálatok a termék daganatokra kifejtett hatásáról, amelynek eddigi eredményei igen biztatóak.
Az édesvízi, magas minőségű algából készülő ImmunLife-termékek története azonban sokkal korábban kezdődött, Kiss Mária tapasztalatai nyomán született meg rájuk az igény.
Hagyományos vidéki családban nőttem fel, a disznóvágás, az állatok feldolgozása a mindennapok természetes része volt. Engem viszont már gyermekkoromban is elborzasztott a véres húsok látványa, s csak kényszerből ettem meg, amit elém tettek. Éppen ezért, amint önálló életet kezdtem, azonnal vegetáriánus lettem
– beszél több évtizeddel ezelőtti indíttatásáról Kiss Mária. Később az egészségügyben dolgozva bizonyosodott meg arról, milyen jól működtek az ösztönei, amikor elutasította a hús fogyasztását. Az új ismeretekre nyitott természete azonban később is új felfedezésekre sarkallta, s két évvel ezelőtt beiratkozott egy vegán táplálkozási tanfolyamra. Az itt tanultak győzték meg arról, hogy számára a növényi alapú étrend az egyetlen valóban egészséges választás.

Az ipari állattartás és a vágóhidak borzalmait bemutató filmek megtekintése ugyanakkor igen élénk gyermekkori emlékeket is felidézett benne.
Csodálatos nagymamám óriási szeretettel vette körül állatait, szinte gyermekként babusgatta őket. Ám amint ételként tekintett rájuk, egyszeriben megszűnt ez a meghitt kapcsolat közöttük. Számomra sokkoló volt ez az érthetetlen váltás. Valószínűleg nem volt más választása, én azonban ezt nem tudtam elfogadni
– meséli.
Kiss Mária tehát nem hagyományos, hanem egy merőben új utat választott, s ez a hivatásában is meghatározta. Az Immunlife SzuperAlga is 100 százalékban vegán lett, miközben mentes a génmódosított összetevőktől, illetve kóser és halal minősítéssel egyaránt rendelkezik. Emellett a szigorú német minőségbiztosítási rendszer, a Ceres követelményeinek megfelelő GMP- és ISO-tanúsítvánnyal ellátott üzemben készül.

Az ImmunLife algakeverék legfontosabb előnyei
Az algák jótékony hatása régóta ismert. Kiss Mária szerint azonban a végeredményt leginkább a minőség határozza meg. Éppen ezért dr. Paróczai Dezsővel és dr. Jekő Józseffel is az volt az első dolguk, hogy bevizsgálták az akkor piacvezető termékeket.
Mivel ezek többnyire csalódást keltő eredményt hoztak, elhatározták, hogy megalkotják azt a terméket, amelyre nem lehet minőségi kifogást találni. A cég mai ügyvezetője közel két éven keresztül kereste azt az algát, amely meg tudott felelni a magas minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak.
Az ImmunLife SzuperAlga és az ImmunLife Gold
- a test optimális működéséhez szükséges miktrotápanyagokat tartalmaz,
- támogatja a bőr, a szemek, körmök és haj egészségét,
- segít a helyreállítási és gyógyulási folyamatokban,
- valamint vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel és nyomelemekkel támogatja a testet idősebb korban is.
Az emberi test sokkal tovább maradhatna erős és egészséges, ha a sejtek mikrotápanyag-ellátása ideális lenne. Ennek hiányában azonban a lehetségesnél gyorsabban öregszünk
– véli Kiss Mária.
Szerinte az emberiség a lehető legjobb irányban halad a tudatosság útján, és már egy évtizeden belül rohamosan növekedni fog a növényi étrenden élők száma. Ebben persze nagy része lesz a kényszernek is, hiszen a Föld egyre kevésbé bírja táplálni az emberiség hús iránti vágyát. Ám a végeredmény szempontjából ennek nem lesz jelentősége.
A cikk megjelenését az ImmunLife Forever Kft. támogatta.

A Prove.hu vegán szemmel mutatja be a világot - növényi alapú receptek, riportok itthonról és a nagyvilágból, elemzések, véleménycikkek és még sok más.