Most olvasott cikk
Íme Serena Williams új ruhakollekciója, ami erőszakmentes és feminista

Íme Serena Williams új ruhakollekciója, ami erőszakmentes és feminista

Serena Williams leginkább a teniszben elért eredményeiről ismert; négy olimpiai aranyat szerzett, és rekordtartó Grand Slam nyertes. Legutóbb az újdonsült anyasága miatt került reflektorfénybe, amikor a karriert és a magánéletét próbálta egyensúlyba hozni. Most azonban a vegánként élő szupersztár egy újabb nagyszerű teljesítményt tudhat magáénak; egy kegyetlenségmentes (cruelty-free) ruhakollekciót, amelynek célja az is, hogy bátorítsa a nőket.

A ruhakollekció, amely a Serena elnevezést kapta, leginkább a sportos vonalat képviseli (mint ahogy arra számítani lehetett), azonban megtalálható benne a hétköznapi farmer és póló kombinációja is éppúgy, ahogy az estélyi ruha, illetve olyan darabok, amelyeket egy lusta vasárnap délutánra terveztek.

serena williams vegán cruelty free ruha

Divatot is tanult Serena Williams

Amit sokan nem tudnak Serena Williams-ről, hogy amellett hogy világklasszis atléta, a kreatív oldalát is hagyta kibontakozni; két évig divatot tanult a fort lauderdale-i művészeti akadémián, és korábban olyan vállalatokkal működött együtt, mint a Nike és a Home Shopping Network. A kollekció egyik célja, hogy inspirálja a nőket, így a különböző stílusokat eltérő testtípusokon mutatja be. Ezen felül bátorítja a nőtársait, hogy legyenek függetlenek és erősek az életük minden területén.

Serena Williams így jellemezte a márkáját:

A ruháimat erős, szexi, művelt, pimasz, magabiztos, stílusos, őrült és spontán nők ihlették, akik a megteremtették a lehető legjobb életet maguk számára, akárcsak én. Olyan lányok vagy nők számára szeretném értékesíteni a kollekcióm, akik hisznek önmagukban, vagy hinni szeretnének önmagukban, annak ellenére, hogy néhanapján bizonytalannak érzik magukat. És olyan nőknek is, akik nem kérnek bocsánatot azért, amilyenek, és kiállnak önmagukért. Talán azért állnak ki, mert erősek, vagy azért, mert gyönyörűek, vagy csak nem akarnak átlagosak lenni. A mi vásárlóink olyan nők, akik a divatra iránytűként tekintenek, amely megmutatja nekik, hogy kik is ők valójában.”

serena williams vegán cruelty free ruha

Már majdnem tökéletes

Azonban, mint a legtöbb vállalatnál, itt is van hová fejlődni. Annak ellenére, hogy a ruhák kegyetlenségmentesek – tehát elkészítésük során nem használtak fel bőrt, szőrmét, gyapjút, selymet stb. – a kollekció legtöbb ruhadarabja olyan szintetikus anyagból készült, mint poliészter, spandex, nylon- amely végtére is nem tesz túl jót a környezetnek.

Számos tanulmány kimutatta, hogy amikor mesterséges anyagokat mosunk, az anyag egy része bekerül a csatornahálózatba, és hozzájárul a Föld mikroplasztik szennyezettségéhez, legfőképpen az óceánokban, ahol a tengeri élőlények lenyelik a műanyagszemcséket. Reméljük, hogy a jövőben sokkal fenntarthatóbb és természetes alapanyagokat fognak használni a kollekciók megalkotásához, és így megfelelnek majd a környezetbarát és vegán elveknek.

Ha többet szeretnél megtudni a ruhákról, látogas meg a hivatalos serenawilliams.com weboldalt!

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.