Most olvasott cikk
Íme, az “Év Vegán Szaloncukra 2022” kategória nyertesei

Íme, az “Év Vegán Szaloncukra 2022” kategória nyertesei

Az Év vegán szaloncukra

Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként az Év Szaloncukra versenyt, melynek érdekessége, hogy kiemelt kategóriaként elindították az Év Vegán Szaloncukra versenyt is. A megmérettetésre meghívást kapott az összes hazai kicsi és nagy gyártó. A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről, illetve arról, hogy nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el a versenyben.

A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén is a kategóriákat, melyek összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget. Az Év Szaloncukra mellett a kézművesek külön is megmérkőztek és továbbra is külön versenyezhettek az alacsonyabb árú (699Ft/100g alatti) kategória szaloncukrai is. Az idei évben a fenntarthatóság jegyében kiemelt kategória volt a vegán szaloncukrok kategóriája.

A zsűrizésben a meghívott zsűritagok mellett az Év Szaloncukra Facebook- és Instagram-követői közül többeknek is lehetőséget biztosítottak a kóstolásra, továbbá a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa, a MAVEG Magyar Vegán Egyesület és a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai és vezetői is segítségére voltak a csapatnak.

Az Év vegán szaloncukra
Az első helyezett, a Damniczki cukrászda vegán birsalmás szaloncukra lett

A verseny szervezői, Kovács Ádám és Kovács Gergely elmondták, hogy az esemény idén tovább növekedett és pár érdekes számot is megosztottak a versenyről:

  • Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki.
  • A verseny 12 kategóriájának zsűrizésében több, mint 300 kóstoló segített.
  • A kóstolásokra több, mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 20 győztest.
Az első helyezett, a Damniczki cukrászda vegán birsalmás szaloncukra lett

Az idei évben először meghirdetett Év Vegán Szaloncukra kategória első helyezettje a székesfehérvári Damniczki Cukrászda birsalmás szaloncukra lett, a második helyen a Lissé Kft. meggyes-zselés vegán szaloncukra végzett, a harmadik helyezett pedig a LIDL citromos-narancsos vegán szaloncukra lett.

Ha kíváncsi vagy a verseny többi díjazottjára is, akkor kattints ide.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.