Most olvasott cikk
Az IKEA elhagyja karácsonyi menüjéből a húst, helyette vegán alternatívákat kínál

Az IKEA elhagyja karácsonyi menüjéből a húst, helyette vegán alternatívákat kínál

Az angliai IKEA eltávolította a pulykahúst a karácsonyi menüből és helyette gyökérzöldségekből készült Tarte Tatint, azaz karamellizált almatortát, valamint növényi alapú „darált húsos” pitét kínál vendégeinek.

A világ legnagyobb bútoráruháza az utóbbi években fokozott figyelmet fordított a vegán ételekre, és ebben az ünnepi időszakban úgy döntött, hogy hátat fordít a hagyományos ünnepi húsoknak.

A zöldségtorta leveles tésztából és kakukkfűvel meghintett karamellizált gyökérzöldségekből készül. Ez az étel minden klasszikus zöldséget tartalmaz, beleértve a kelbimbót is.

Az IKEA az utóbbi években arra fókuszált, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomát és még környezettudatosabbá váljon.

’Fenntarthatóság’

A cég egy sajtóközleményben így fogalmazott:

„Az ügyfelek egészséges és fenntarthatóbb életének támogatása iránti elkötelezettségünk részeként úgy döntöttünk, hogy most először bemutatjuk a ’Húsmentes Karácsonyt’ az éttermeinkben.”

„Tudjuk, hogy a karácsonyi vacsorák az ünnepi szezon fontos részét képezik, ezért szeretnénk arra ösztönözni ügyfeleinket, hogy idén próbáljanak ki valami újat. Mindkét húsmentes ételünk gazdag ízvilággal rendelkezik, így szeretnénk megmutatni, hogy a fenntarthatóbb lehetőségek ugyanolyan finomak lehetnek.”

Az új ételek ebédidőben mindössze 5 fontba (kb. 2000 forint) fognak kerülni és november 4.-én kerülnek fel a menüre.

Ikea vegán fagylalt

A veganizmus növekedése

Az IKEA globális szinten egyre nyitottabbá válik a veganizmusra és a helyben felszolgált meleg ételeinek fele már vegán vagy vegetáriánus.

A cég nemrég vezette be a Mr.Whippy-stílusú krémesen lágy vegán fagylaltját Edinburgh-ban.

A skóciai Straitonban az IKEA áruház vegán fagylaltautomatát helyezett üzembe, ami mindössze 200 forintért ad egy nagy adag növényi alapú epres fagylaltot.

Ezt tetézve az üzlet ebben a hónapban még egy vegán sajtburgert is forgalomba hozott, miután a növényi alapú húsgombócai és hot dogjai nagy sikert arattak.

Az itthoni IKEA sincs lemaradva, többféle vegán opciót kínál a magyaroknak, többek között fagyit és hot dogot is.

A kanadai vásárlók már élvezhetik a VÄXT Burgert is, amely növényi alapú húspogácsát, salátát, paradicsomot, lilahagymát és tojásmentes majonézt, valamint választható feltétként vegán sajtot is tartalmaz.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.