Most olvasott cikk
Humánus hazugság: falhoz csapkodták a kismalacok fejét egy minőséginek nevezett farmon

Humánus hazugság: falhoz csapkodták a kismalacok fejét egy minőséginek nevezett farmon

Gondolkodtál már azon, hogy hogyan nézhet ki egy humánus telep? Létezik bármilyen szabályozás, ami meghatározza, mit lehet emberségesnek nevezni? Számít ez egyáltalán valamit az állatoknak?

Nemrég egy olyan brit farmot leplezett le az Animal Equality, amit a hatóságok minőségi farmnak neveztek, ahol az állatok “jó körülmények között élnek” és “a legmagasabb szintű ellátást kapják”.

A malacok élete a farmon

Ebben a sokkoló videóban azt látjuk, hogy a munkások többször is erőből a falhoz ütik a malacok fejét. Ezt általában akkor teszik a húsiparban, ha egy állat beteg, nem hízik elég gyorsan vagy valamilyen más okból eladhatatlanná válik, ezért a legköltséghatékonybb módszerrel – ami ebben az esetben ingyen van – megölik őket.

A videóban azt is látjuk, a malacok ordítanak a fájdalomtól, miközben a fogaikat érzéstelenítés nélkül kihúzzák, azzal a céllal, hogy megakadályozzák a rossz körülmények miatt kialakuló kannibalizmust. Mivel a disznók intelligens állatok, így a szörnyű tartási mód miatt gyakran megőrülnek és agresszívvá válnak, ekkor pedig megtámadják egymást.Később sem lesz szebb a videó – halott, bomlásnak indult tetemekkel volt tele a padló, gyakran a kocák a saját malacaikat nyomták agyon, vagy nézték végig, ahogy kínok között meghalnak. A megtermékenyítés során hetekig szűk ketrecekbe vannak zárva az anyák, hogy a lehető legkevesebbet mozogjanak. Ez általános gyakorlat a világ minden táján, beleértve Magyarországot is.

Hol árulták a húst?

Ez a szörnyű sertéstelep kiszolgált több brit szupermarketet és nagykert is. Emellett egy híres hentesüzletet is, az Evans & Son-t, aminek az egyik reklámkampánya már régóta az, hogy kizárólag helyi és humánus gazdaságból származó húst árul.

Ez nem egy elszigetelt eset. Az internet megjelenése óta leleplező videók tízezrei bizonyították, hogy a világ minden pontján és farmján gyakoriak – vagy állandóak – az ilyen szörnyűségek.

A humánus, szabadon tartott, organikus és hasonló kifejezések kizárólag a fogyasztók lelkiismeretének megnyugtatása érdekében jöttek létre, a legtöbbjüket bárki szabadon használhatja anélkül, hogy be kellene tartania valamilyen extra előírást.

Hogyan tudsz segíteni?

A vállalatok nem gonoszak, csupán ki akarják szolgálni a fogyasztókat. Dönthetsz úgy, hogy a pénzeddel etikusabb vállalkozásokat és termékeket támogatsz.

Ha állati eredetű ételek helyett növényi táplálékot fogyasztasz, rögtön tettél egy nagy lépést egy békésebb világ felé.

A Veganuár egy 30 napos, ingyenes program, ami végigvezet téged a vegánná válás útján.

8 hozzászólás
 • ezeket a filmeket nem tudom megnézni, már a leírásuk is rettenetes érzést kelt. A legfájdalmasabb, hogy ha megosztom, ha szeretném a figyelmet felhívni ezekre a borzalmakra, akkor a legtöbbször csak hátat fordítanak. Még a legközelebbi hozzátartozoim többsége is.

 • Az ilyen gyalázatosan őrült ???? szadizmus bizonyitja, hogy egy bizonyos emberi réteg humanitása abszolúte nulla!!! ????????
  *A humanus állat tartás ellenőrzése mindenki számára fontos, ha nem vegánok. Természetesen ha veganok azoknak is, hogy ezek meg büntetve, és megszüntetése minél előbb történjenek.

 • ez gyalázatos állat gondozás söt ez nem is gondozás ezt nem igy kell megoldani ha nem ojan a joszág mint amire számit a gazda akkor már igy ijen modon kinozni kell undorito a gazdát is igy kellene falhoz verni

 • Elég a cikket olvasni,NEM tudom megnyitni a videót. Képtelen vagyok ilyeneket látni. Szomorú és egyben felháborító,hogy ilyenek előfordulhatnak a 21. században. Ki/kik azok akiken ez a szadizmus leleplezése/megállítása múlik?
  Szerencsétlen állatok kivannak szolgáltatva a barbár “emberek” aberrált viselkedésének!

 • Sajnalom hogy szlovakiaban nincs kihez fordulnom en is tudok egy farmot ahol szenvednek az allatok

 • Véleményem szerint ezekkel aszadistakkal is észt kelteni amit ők művelnek az állatokkal feltuzelni mindet ezek egy rohadekok gyilkosok a jó isten mindet verje meg azt kívánom a gyilkosoknak

 • Szóhoz sem jutok, nincsenek szavak ezekre a videókra ????????????????????????
  Felfordult a belem majdnem ???????????? Sajnálom az állatokat.

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.