Most olvasott cikk
Életük utolsó óráiban lefotóztam a húsipar áldozatait

Életük utolsó óráiban lefotóztam a húsipar áldozatait

Vágóhídi disznók, életük utolsó óráiban

Július 10.-én került megrendezésre az idei első Save vigil, amelynek lényege, hogy megmutassuk a húsipar áldozatait a világnak. 

Korábban már kettő is volt Magyarországon, Cegléden és Mohácson, a világ más részein pedig akár már napi szinten is rendeznek hasonló demonstrációkat. Egy rendkívül hatékony, mégis békés formája a vegán aktivizmusnak.

A vágóhídra beérkező kamionok megállnak egy kis időre, hogy képeket és videókat készítsünk az áldozatokról, akik ezután néhány órával már valószínűleg darabokban lesznek, hogy valaki tányérján végezzék. Egyszerre megható, sokkoló, érdekes élmény, amit mindenkinek éreznie kellene, függetlenül attól, hogy már vegánként él-e, vagy még nem.

Az esemény a Hungary Animal Save szervezésében jött lére, melyen jelen volt több tucat vegán aktivista az ország minden részéről.

Az utolsó óra

A kiskunfélegyházi vágóhídon gyülekeztünk 8:40 körül, majd egy hosszabb egyeztetés után megállapodtunk a vágóhíddal, hogy – a nagy forgalom miatt – nem ott, hanem egy külső parkolóban fognak megállni nekünk a kamionok. 3 óra alatt négy-öt darab, több emeletes kamion jött, tele áldozatokkal.

Áldozatok az élőállat szállító kamionon
Disznók az élőállat-szállító kamionon. Kép: Vida Raul

Ehhez hasonló körülményeket – összezsúfolt élőlényeket, kétségbeesett szempárokat, halálra épülő intézményeket – már láttunk az emberi történelem során, és utólag nem vagyunk rá büszkék.

Az esemény elérte a célját, több tízezer emberhez juttattuk el az állatok történeteit, és máris rengetegen indultak el a vegán életmód felé, mert megértették, hogy a béke a tányérunkon kezdődik.

Beszéljenek helyettem a képek:

Egymás hegyén-hátán mászkálnak a rettegő disznók
Összezsúfolt áldozatok, úton a halál felé. Kép: Vida Raul
Kétségbeesett disznó a rács mögött
Megfosztva a szabadságtól. Kép: Vida Raul
Gyönyörű szempár a kamionon
Az ételednek egykor szemei voltak. Kép: Vida Raul
Vizet kaptak a vágóhídi állatok a vegán aktivistáktól
Friss víz a vegán aktivistáktól. Kép: Vida Raul
Szabadulni akaró disznó a kamionon
Engedjetek ki, kérlek. Kép: Vida Raul
Egy a sok közül
Egy áldozat a sok közül. Kép: Vida Raul
Többemeletes horror
Többemeletes kamionok. Kép: Vida Raul
Hazug matrica
Megtévesztő matrica. Kép: Vida Raul
Zsúfolt áldozatok
Ők így utaznak. Kép: Vida Raul
Gyönyörű szem
Mi rosszat tettem? Kép: Vida Raul
Ölelés maradt
Csukott szemmel könnyebb elviselni. Kép: Vida Raul

2 hozzászólás
  • Na ez az amit nem értenek meg az emberek. Nekem ezért nehéz elhelyezkednem dolgozni, mert hússal kénytelen vagyok dolgozni mivel szakács a végzettségem és már én is vissza állok a vegetáriánus táplálkozásra 5 évig nem ettem húst sokkal egészségesebb és jobb ha nem eszel húst mert a hústól nő az agresszió és erőszak ezt már kimutatták klinikai vizsgálatok is .

  • Ekkora barmokat… sok időtök van hülyeséggel foglalkozni adjatok már nekem is ha ennyi felesleges időtök van ????????????

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.