Most olvasott cikk
Egyre valószínűbb, hogy Hollandia bevezeti a húsadót

Egyre valószínűbb, hogy Hollandia bevezeti a húsadót

A hónap elején a Holland Állatjogi Párt képviselője, Lammert van Raan előterjesztette kezdeményezését, melyben arra kérte az ország vezetőit, hogy Hollandia legyen a világ első országa, ahol a húst adóhoz kötik.

Hollandia a mezőgazdasági termékek második legnagyobb exportőre, ezért foglalkozunk kell az éghajlati kérdéssel. Szóval, ez a tökéletes bevezető.

nyilatkozta Van Raan.

Habár a párt a múltban is tett javaslatokat a húsadó bevezetésére, eddig csak kifogásokkal találták szemben magukat.

A párt úgy érzi, hogy a törvény végrehajtása után a megnövekedett húsárak megkönnyítik majd az állati fehérjékről a növényi eredetű fehérjeforrásokra való áttérést.

Élelmezési rendszerünk radikális változása elengedhetetlen. Ökológiai és éghajlati válságban vagyunk, és az egyik fő oka a hatalmas méreteket öltő húsfogyasztás.

A PBL Hollandia Környezetvédelmi Értékelő Ügynöksége már felhívta a figyelmet a növényi fehérjékre való áttérésre, mivel ez az egyetlen módja az élelmiszerrendszerünk hosszú távú fenntarthatóságának garantálására

– állította a képviselő a párt sajtóközleményében.

Az adórendszert az állatok levágásának megadóztatásához akarjuk használni, hogy mind a gyártók, mind a fogyasztók hajlandóak legyenek csökkenteni húsfogyasztásukat, és könnyebben választhassanak növényi alapú alternatívákat.

Az állattenyésztés és a vadvilág pusztulásának kapcsolata

Fenntarthatatlan állattenyésztés

A Climate Healers legfrissebb jelentése szerint az állattenyésztés nagyban felelős az ember által okozott üvegházhatású gázkibocsátásokért.

Az ENSZ augusztusban megjelenített egy éghajlatváltozásról szóló jelentést, melyben a húsfogyasztás csökkentésének sürgősségére hívták fel a figyelmet. A jelentésen 107 vezető tudós dolgozott.

Az augusztusi Fitch Solutions makró-kutatási jelentésben azt javasolták, hogy a kormányok fontolgassák az állati termékekre alkalmazandó “bűncselekményadó” bevezetését annak érdekében, hogy a húsfogyasztás csökkenjen.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.