Most olvasott cikk
Hatalmas vegán fesztivált tartanak a héten Nepálban

Hatalmas vegán fesztivált tartanak a héten Nepálban

vegán fesztivál

A 6 napos rendezvény az eddigi legnagyobb vegán fesztivál, amit a Himalája térségében tartanak, és a szervezők reményei szerint minden harmadik évben újra megrendezik majd.

Tavaly év végén beszámoltunk róla, hogy a 2022-es Vegan Camp Out új helyszínre költözik. A legnagyobb vegán kempingezésről akkoriban félig-meddig programajánlóként adtunk hírt, hiszen elutazni Angliába egy rendezvényre nem tűnt megugorhatatlan kihívásnak. Aki viszont Nepál eddigi legnagyobb vegán rendezvényén szeretne részt venni, annak sokkal nehezebb dolga lesz – nem utolsósorban azért, mert ma már el is kezdődik a fesztivál.

A térség legnagyobb vegán eseménye bár igen elérhetetlennek és távolinak tűnik Európa közepéről, mérete és jelentősége miatt mindenképpen érdemes arra, hogy megemlítsük.

A teljes program 6 napot ölel fel, ha nem számítjuk bele a nulladik napot szerdán, amikor már több tucat előadó, bemutató, kerekasztal beszélgetés és főzőtanfolyamok várják a vendégeket, akik teljesen ingyen vehetnek részt a rendezvényen.

Mit kínál az odalátogatók számára a fesztivál?

Közel száz előadó tart majd beszédeket a rendezvény szűk egy hete alatt. Ezek olyan témákat ölelnek fel, mint a hatékony aktivizmus, a vegán oktatás kérdése, a vegán utazás, az erdőirtások végzetes következményei és egy állatbarát közösség kialakítása. De szó esik majd a táplálkozástudományi alapismeretekről vegánok számára, a buddhizmus és a növényi alapú étkezés kapcsolata, vagy hogy hogyan függhet össze a veganizmus a női egyenjogúsággal és az állatok jogainak kérdésével. Ezenfelül még számos érdekes beszédet és előadást hallhatnak azok a szerencsések, akik szeptember második felében a térségben járnak.

A rendezvény ideje alatt számos rövidfilm és a témához kapcsolódó dokumentumfilm is levetítésre kerül, köztük az olyan közismert alkotások is, mint a Cowspiracy, vagy a The End of Medicine. Emellett az érdeklődők világhírű vegán séfektől leshetik el az ínycsiklandó növényi alapú fogások elkészítésének titkait, vagy körülnézhetnek a több, mint 75 résztvevő szervezet standjainál.

A szervezők elképzelése szerint nem csak azok találnak majd maguknak megfelelő elfoglaltságot, akik a vegán életstílust követik, de azok is, akik ismerkednek ezzel az életvitellel. Céljuk, hogy a világ minden tájáról egymásra találhassanak a veganizmust követők és az életforma iránt érdeklődők.

Minden előadás és program úgy került kialakításra, hogy tiszta és érthető képet nyújtson a veganizmus egészségre és a bolygónkra gyakorolt pozitív hatásaival kapcsolatban.

A The Himalayan Vegan Festival szeptember 15 és 20 között várja a látogatókat.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.