AktivizmusÁllatokSztárok

Harry Styles elárulta, hogy már nem eszik húst egy ideje

Harry Styles vegetáriánus lett

Egy újabb ok, hogy Harry Styles-rajongó legyél: az énekes néhány napja egy interjúban elárulta, hogy vegetáriánusként él.

Harry az NPR rádióadó által rendezett Tiny Desk Concerts-videósorozat egy fellépője volt, majd a koncertje után a házigazda, Stephen Thompson néhány kérdést is az énekesnek szegezett. A beszélgetés közben sok más téma mellett az amerikai foci is szóba került, a műsorvezető pedig megkérdezte Harry-t, hogy kóstolta-e már a stadionokban árult óriási kolbászt.

Harry erre mindenkit meglepve elárulta, hogy nem, nem kóstolta, mivel egyáltalán nem eszik húst, majd egy kicsit panaszkodott is arról, hogy ennek a bizonyos kolbásznak nincs még vega változata.

Bár egy ideje húst már nem eszik, azt tudni lehet az énekesről, hogy a sajtról még nem tudott lemondani. Ám az sem titok, hogy így, vegetáriánusként is rendszeresen kiáll az állatok jogaiért.

Harry Styles egy állatbarát

Egy 2015-ös koncertje alkalmával például arra kérte a közönségét, hogy ha szeretik a delfineket, akkor soha többé ne menjenek a SeaWorld delfináriumokba.

Az utóbbi években egyre több híresség beszélt arról, hogy etikai, egészségügyi vagy környezetvédelmi okokból, de lemondott a húsról – és egyre többen vannak azok is, akik egyáltalán nem fogyasztanak már állati eredetű élelmiszereket.

Miley Cyrus például 2014-ben váltott vegán életmódra, amikor komolyabban foglalkozni kezdett az állatvédelemmel.

Natalie Portman azután vált vegánná, miután elolvasta Jonathan Safran Foer: Állatok a tányéromon című könyvét.

A sármos színész, Benedict Cumberbatch pedig a Bosszúállók című film egyik sajtóeseményén árulta el, hogy áttért a növényi étrendre, amit örömmel és könnyedén betart.

De nemrég Kim Kardashianról és Beyoncé-ról is kiderült, hogy növényi étrenden élnek. Mivel róluk nem igazán lehet tudni, hogy az étkezésen kívül is kegyetlenségmentes életmódot folytatnak-e, vegánnak nem feltétlenül neveznénk még őket.

De már az is óriási lépés, hogy a sztárvilág két legbefolyásosabb nője nyíltan kiáll a növényi táplálkozás mellett.

Enikő

Enikő

Újságíró
Gyerekkorom óta volt bennem egy belső konfliktus az állatokkal kapcsolatban, nem értettem, miért esszük meg az egyiket, míg a másikat házi kedvencként tartjuk. Sokáig elnyomtam magamban ezeket a gondolatokat, hiszen engem is arra szocializáltak, hogy az állathasználat az életünk természetes része. Végül huszonévesen hagytam el először csak a húst, és az állati eredeti kozmetikumokat, használati tárgyakat, majd teljesen lemondtam mindenről, aminek előállítása állatokhoz köthető. 2015 óta arra törekszem, hogy amennyire csak lehet, kegyetlenségmentesen éljem az életem.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.