Az egykori királyi fenségről az a hír járja, hogy abbahagyta a vadászatot, miután feleségül vette Meghan Markle amerikai színésznőt.

Harry herceg szakított a véres sporttal, és még a kézzel készített puskáitól is megvált, miután állítólag a felesége kifogásolta a vadászatot. Az 50.000 fontot érő fegyvereket egy ismeretlen vevőnek adta el, privát használatra.

A két, angol gyártmányú fegyvert öt hónapja adta el, mielőtt a pár elhagyta Angliát, hogy új életet kezdjenek Észak-Amerikában.

Harry gyermekkora óta megszállott vadász volt, már fiatal éveiben megtanulta a fegyverhasználatot. 2004-ben Argentínában egy egytonnás bivallyal is végzett, sőt, Williammal együtt 2014-ben vaddisznóra vadásztak Spanyolországban.

Mindemellett, a The Sun cikke szerint a fenség 2017-ben ment utoljára vadászatra. Azóta minden hasonló eseményt kihagy, és a Balmoral-ban és Sandringham-ban tartott királyi vadászatról is távol maradt.

A Radio Times interjújában a veterán természetvédő, Jane Goodall, aki egyébként Harry feleségének, Markle-nek közeli barátja, azt mondta, hogy ő előre látta, hogy az egykori fenség le fog mondani a vadászatról, miután feleségül vette a színésznőt.

Míg egyetértett azzal, hogy Harry és bátyja, William nagy természetbarátok, hozzátette:

„Kivéve a vadászatot. De úgy hiszem, Harry be fogja fejezni, mert Meghan nem szereti a vadászatot.”

Harry herceg ismert környezetvédő, és sokat tesz az afrikai őserdők védelméért. A botswanai rinocéroszok védelmének patronálója, és az African Parts dél-afrikai természetvédő csoport elnöke.

Ez is érdekelhet ➡  Vajon Meghan Markle és Harry herceg babája tényleg vegán lesz?
Galgóczi Dóra

Galgóczi Dóra

Író és természetgyógyász
Évek óta követem a vegán életmódot. A könyveimmel egy kis iránytűt szeretnék adni az embereknek, hogyan találják meg az útjukat a világban. A gyógyítással pedig szeretnék testi-lelki egészséget adni, személyre szabott módszerekkel. Hiszek abban, hogy minden élet egyformán értékes, és mindenkiben ott rejlik az együttérzés.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.