Most olvasott cikk
Új vegán jégkrémeket mutatott be a Häagen-Dazs

Új vegán jégkrémeket mutatott be a Häagen-Dazs

Kanadában már biztosan elérhetőek lesznek a Häagen-Dazs új, növényi alapú jégkrémei. Felkerestük a magyarországi forgalmazót is, hogy megtudakoljuk, számíthatunk-e hasonló lépésre a magyar piacon is.

Növényi alapú fagylalttal rukkol elő a Häagen-Dazs márka és anyavállalata, a Nestlé. Az alapanyag a zab, amelynek nagy előnye a cég szerint – amellett, hogy nem szükséges állatokat kizsákmányolni az előállításához –, hogy nem allergén.

A következő ízekben készítik el a Häagen-Dazs vegán termékeit:

  • mogyoróvajas csokoládé,
  • vaníliás málna és
  • karamell.

Hiszünk abban, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy élvezhesse a Häagen-Dazs termékeit, függetlenül attól, milyen étrendet követ

– mondta Juliane Trenholme, a Nestlé Canada marketingrészlegének alelnöke. Hozzátette, a vegán jégkrémek elkészítésekor elsődleges szempontnak tekintették, hogy sem íz, sem állag tekintetében ne kelljen kompromisszumot vállalni a növényi étrendet követő, vagy éppen valamilyen allergiával küzdő vásárlóiknak.

A kanadai vegánok örülhetnek

Nem véletlen, hogy a vegán jégkrémekről a kanadai illetékes beszélt, a termékek ugyanis a kanadai boltokban lesznek elérhetők.

Felkerestük a Häagen-Dazs magyarországi forgalmazóját, a Maresi Foodbroker Kft.-t azzal kapcsolatban, hogy várható-e a jövőben a növényi alapú termékek bevezetése a magyar piacon is, cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett kérdésünkre válasz.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy vegán jégkrémmel állt elő a Häagen-Dazs. A New Yorkban született márka 2017-ben már az amerikai piacra dobott növényi alapú fagylaltokat, négy ízben is.

Két évvel később, 2019-ben azonban a Nestlé eladta amerikai üzletrészét. Ezúttal is jelezték, nincs arról információjuk, hogy a most bemutatott növényi felhozatal elérhető lesz-e az Egyesült Államokban.

Házi megoldás is létezik

Nem lesz tragédia persze, ha végül kiderül, hogy a Häagen-Dazs növényi opciói a magyar piacon nem lesznek elérhetőek. Egyrészt azért, mert számos vegán jégkrémből válogathatunk már Magyarországon is a boltokban. Másrészt pedig, ha nincs is ilyen kínálattal bíró üzlet a közeletekben, akkor sem kell kétségbeesni.

Igaz ugyan, hogy a sorbet kivételével a legtöbb boltban kapható fagyi tejjel készül, de jó tudni, hogy bolti növényi alternatíva híján is van a vegánoknak egy fagyi-mentsvára: a banán.

Lefagyasztva, majd pépesítve tökéletes állaga lesz, és mindenféle ízesítéssel elkészítheted. Itt négy variációt mutatunk be, amik alapján elindulhatsz, és elkészítheted a saját kreálmányaid.

(VegNews)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.