Ha te is a gyümölcskedvelők közé tartozol, akkor ne légy rest kipróbálni ezt az édességet!

Ezek a kis tortácskákat könnyű összerakni és garantáltan hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz!


Gyümölcsvelős tortácskák

Vegán

Kalória: 209 kcal
Adag: 11 db
Sütési idő: 30 perc


Hozzávalók:

A gyümölcs töltelékhez:

  • 1 és ¼ csésze aszalt gyümölcskeverék
  • 1 csésze hámozott és apró kockára vágott jonatán alma
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1/8 teáskanál szerecsendió
  • 1/8 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • Fél narancs héja
  • ¾ csésze friss narancslé

A ropogós tésztához:

  • 1 csésze liszt (bármilyen lehet)
  • 1/8 teáskanál só
  • 2 evőkanál kókuszvirág cukor
  • ½ csésze kókuszolaj (szilárd)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál jéghideg víz
  • Egy kicsi növényi tej (a sütik tetejének megkenéséhez)

Gyümölcsvelős tortácskák elkészítése:

A gyümölcstöltelék elkészítés:

  1. Minden összetevők tegyünk egy nagy lábasba és főzzünk lassú tűzön 10-15 percig, amíg elpárolog a folyadék. Néha kevergessük, nehogy odaégjen.
  2. Ez után vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ekkor már felhasználható a töltelék, azonban ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, úgy jobban összeérnek az ízek.

A tészta elkészítése:

  1. Zsírozz ki egy 12 db muffin sütésére alkalmas muffinsütőt és tedd félre. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a sót és a kókuszvirág cukrot. A kókuszolajat morzsolt össze az ujjaiddal, majd add hozzá ezt is a tál tartalmához és gyúrd őket össze. A tésztának ekkor nedves homokra kell hasonlítania. Ezt követően mehet hozzá a vanília és a víz. Miután ezeket is elvegyítetted a masszában, egy lágy nyúlós tésztát kell kapnod.
  2. A kezeddel gyúrd össze a tésztát és helyezd egy enyhén lisztes felületre. Nyújtsd ki egy sodrófa segítségével körülbelül fél centi vastagságúra. Egy körülbelül 7 cm átmérőjű sütiszaggatóval (vagy bögrével) szaggass 11 db kört (a maradék tésztát tedd félre). Ezeket óvatosan helyezd a kizsírozott muffinsütő formába. A maradék tésztát szintén nyújtsd ki, ezekből fogsz a tortácskák tetejére formákat vágni. Én csillagformát választottam, de tényleg bármi lehet, a képzeletnek csak a csillagos ég szabhat határt ebben az esetben.
  3. A formákat helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és a tortaformákkal együtt egy óráig hagyd őket a hűtőben. Ez nagyon fontos annak érdekében, hogy a végén összeálljon a sütink.
Ez is érdekelhet ➡  Gluténmentes amerikai palacsinta datolya-karamell öntettel (vegán)

A sütemény összerakása:

  1. Az egy órás hűlés után a tészták készen állnak arra, hogy összeszerkeszd őket. Mindegyik tortaformácskába helyezz egyenlő mennyiségű gyümölcstölteléket, majd rakd rájuk a fedélként szolgáló csillag- (vagy bármilyen más) formákat. Ezeket kicsit nyomd rá a tetejükre, hogy biztos ne jöjjenek le útközben. A sütemény tetejét kend meg egy leheletnyi növényi tejjel és szórj rá még egy kis kókuszvirág cukrot.
  2. Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra, majd süsd 30-35 percig a tortácskákat, ameddig aranybarnák nem lesznek. Fontos, hogy mindenképp várd meg amíg kihűl, mielőtt eltávolítod a sütőformából őket.

Megjegyzés:

Gyümölcsvelős tortácskák (vegán)


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Prove.hu
Eszter

Eszter

Közgazdász, publicista
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.

1 hozzászólás

Írd le a véleményed!