Vegán projektbe szállt be Gordon Ramsay

A hagyományos ramen ízeket vegán formában kínáló Chef Woo márka megálmodójának tanácsadója és befektetője lett Gordon Ramsay. A sztárséf szerint a megélhetési válság közepén nagy szükség van az olcsó, mégis tápláló lehetőségekre.

Gordon Ramsay összeállt a világ első vegán ramen márkájának kikiáltott Chef Woo ötletgazdájával, a Borealis Foodsszal. A Michelin-csillagos séf az élelmiszer-technológiával foglalkozó cégnek nemcsak befektetője, de tanácsadója és márkanagykövete is lesz.

A ramen egy japán tésztaleves, a hagyományos verziójában hal vagy hús is van, gyakori összetevői közé tartozik még a szójaszósz, az algalapok, a bambuszrügy és a zöldhagyma is. Bár elsősorban japán ételként emlegetik, valójában a japán és kínai hagyományok ötvözésével keletkezett. Ma már természetesen Japánban is fellelhetők olyan éttermek, ahol vegán rament is kínálnak.

Tápláló és megfizethető

A Borealis Foods szerint az instant vegán ramenek megalkotásakor az a cél lebegett a szemük előtt, hogy olyan egészséges és tápláló étel kerüljön a boltok polcaira, amelynek az ára sem magas.

Egy adag leves

  • 20 gramm proteint tartalmaz, ez minden típus esetében borsófehérje;
  • a napi ajánlott vasbevitel 15 százalékát fedezi;
  • GMO-, pálmaolaj- és ízfokozómentes;
  • a csomagolása pedig újrahasznosítható.

Háromféle ízben kaphatók, ezek a hagyományos rameneket idézik, de hangsúlyozottan kizárólag növényi eredetű összetevőkkel: sült csirke, párolt marhahús és a thai citromfű.

A termékek az Egyesült Államokban és Kanadában beszerezhetők, a Walmart, az Aldi és az Amazon is árulja őket.

Már van is néhány ötletem. A jelenlegi megélhetési válság mindenkit foglalkoztat, az élelmiszerárak emelkedése világszerte problémát jelent, az amerikai háztartások talán még soha nem is szembesültek ilyen szintű bizonytalansággal az élelmiszer-ellátás terén

– mondta Gordon Ramsay az új partnerségről.

Gordon Ramsay ki nem állhatta a vegánokat

A skót sztárséf, tévészemélyiség korábban kifejezetten véresszájú kritikusnak számított, ha szóba került a vegánság.

Egy alkalommal például a PETA tagjaként jellemezte magát Twitteren, de gyorsan tisztázta, a rövidítés esetében nem a vegánságot népszerűsítő állatvédő szervezetre utal; inkább a People Eating Tasty Animals rövidítése, vagyis Emberek Ízletes Állatokat Esznek. Olyan is előfordult, hogy amikor valaki azt kérdezte tőle, mire allergiás, egyszerűen csak annyit válaszolt, hogy a vegánokra.

2018-ban azonban váratlanul érkezett részéről a Twitter-poszt, amelyben szűkszavúan csak annyit írt: „Adni fogok ennek a vegán dolognak egy esélyt. Igen srácok, jól hallottátok!” Innentől kezdve pedig Gordon Ramsay valóban 180 fokos fordulatot produkált a vegánsággal kapcsolatban.

Megalkotta növényi alapú kínálatát, miután azt tapasztalta, egyre nagyobb a kereslet az ilyen jellegű termékek iránt. 2021-ben vegán hamburgerrel rukkolt elő, 2022-ben pedig bevallotta, valójában nem pusztán megtűri, hanem egyenesen imádja a vegán ételeket. Idén megnyitott washingtoni éttermében, a Hell’s Kitchenben pedig már a húsmentes fogások dominálnak.

(Vegconomist)

Ez a cikk is érdekelhet:

Egy üveg mogyoróvaj, a tetején egy kanál, benne mogyoróvajjal, körülötte pedig földimogyorók héjastul

Sokáig nem voltak nyitottak az európaiak az amerikai klasszikusra – ez hozta el az áttörést

Az amerikai mogyoróvajgyártók sokáig tanácstalanok voltak, miként vehetnék be az

Csernik-Varga Adrienn korábban sport-, majd gazdasági újságíróként dolgozott. Kamaszkora óta az volt az álma, hogy újságíróvá váljon. Nem sokkal azt követően pedig, hogy vegán lett, megjelent benne az igény, hogy a munkája is tükrözze az életmódját. Fontosnak tartja, hogy tudatos választásaival az öltözködés, étkezés, takarítás, vásárlás és az élet minden területén példát mutasson a kislányának. Amik igazán feldobják egy napját: egy jól sikerült interjú, az őszi és tavaszi napsütés, egy jó könyv és az, ha a kis családja repetázik egy-egy vegán fogásból.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Dióval megszórt sütőtökös-spenótos saláta fekete tányéron, mellette villa

Sütőtökös saláta spenóttal és pirított dióval – könnyed, mégis tápláló fogás az őszi napokra

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Sütőtökös risoni fehérbabbal és pirított laskagombával fekete tányéron

Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával – ősziesre hangolt mediterrán fogás

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének