Most olvasott cikk
Gordon Ramsay vegán hamburgerrel színesíti chicagói étterme kínálatát

Gordon Ramsay vegán hamburgerrel színesíti chicagói étterme kínálatát

A sztárséf veganizmushoz való hozzáállása elég sokat változott az utóbbi időben, az állatok és a vegánok örömére pozitív irányba.

A nemes egyszerűséggel csak Gordon Ramsay Burger névre keresztelt étterem kínálatának alapját 8 speciális hamburger képezi, amelyek közül a Vegán Burger az egyik. Azt nem lehet mondani, hogy Gordon sokat gondolkodott volna a névválasztáson, de szerencsére az étel összeállításában már sokkal több kreativitás látszik.

A vegán bucik közé saláta, paradicsom, avokádó, tojásmentes fokhagymás majonéz és növényi húspogácsa került, ami egyébként az összes hamburgerbe kérhető a húsos verzió helyett.

Ramsay 2021-ben nyitotta meg első Gordon Ramsay Burger éttermét a Las Vegas-i Planet Hollywood Resort & Casino-ban. Azóta már itt is frissítették az étlapot a Viva Vegan Burgerrel és szintén minden burgert lehet növényi pogácsával kérni.

Chicago és az itteni ételek szerelmeseként nagy megtiszteltetés, hogy végre itt is lehet egy éttermem. Alig várjuk, hogy Chicago lakosságának felszolgálhassuk klasszikus burgereinket és pár ízletes variációt

– mondta Ramsay.

Ellenségből szövetséges?

2018 előtt a mesterszakács sokszor használta poénjai csattanójaként a vegánokat. Az indulatos megnyilvánulásairól és egyáltalán nem finomkodó szóhasználatáról ismert séf 2005-ben különösen nagy felháborodást keltett, amikor egy vegetáriánussal sonkát is tartalmazó pizzát etetett, de mondott olyat is, hogy az egyetlen dolog, amire allergiás, azok a vegánok.

Majd 2018-ban a következő tweet látott tőle napvilágot: „Adok ennek a #vegán dolognak egy próbát.” A pozitív megerősítést követően egyre több növényi étellel lehetett látni az addig kritikus szakácsot.

Egyik legemlékezetesebb szóváltása 2019-ben történt a híresen vegán-ellenes Piers Morgannel. A műsorvezető Gordon egyik vegán ételről készült fotója alá azt írta: „Ó, a p*csába, már te is, Ramsay? Ez [az étel] borzalmasan néz ki.” mire a séf csak annyit reagált: „B*szódj meg! Mondom a szitut… a veganizmus csillaga egyre magasabbra emelkedik és alkalmazkodnunk kell, szóval vegyél vissza az arcodból.”

Úton a veganizmus felé

Azt talán elhamarkodott lenne állítani, hogy a híres séf meghallotta a veganizmus hívó szavát, és ezek az apró lépések az életmódváltása első jelei lennének, de az tagadhatatlan, hogy Ramsay az utóbbi időben egyre elfogadóbb és támogatóbb a mozgalommal szemben, amit azelőtt elég hevesen bírált.

Chicagói és Las Vegas-i éttermei mellett a New Jerseyben található Gordon Ramsay Pub & Grill menüjén is fellelhető néhány növényi fogás, a Hell’s Kitchen idei, 20. évadában pedig első alkalommal szerepelt vegán versenyző, Josie Clemens.

Ráadásul a séf júliusban a Silk nevű növényi tejeket gyártó cég nagykövete lett. „Hidd el, ha mondom, hogy felismerem ízükről a nagyszerű dolgokat, és imádom a Silk zabtejet édes és zamatos receptekhez egyaránt” – osztotta meg véleményét a termékről.

(VegNews)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.