Most olvasott cikk
Videón, ahogy a rendőrök elütik a szökött tehenet

Videón, ahogy a rendőrök elütik a szökött tehenet

Egy tehén áll az úton az üres sávban, az út másik oldalán két sávban álló kocsisor

Komoly felháborodást keltett az a videó, amin a surrey-i rendőrség tagjai autójukat faltörő kosként használva állítanak meg egy elszökött tehenet. Az állatot nem egyszer, hanem két alkalommal is elgázolják, majd ráhajtanak. A belügyminiszter is választ követel az eset kapcsán. A vétkes rendőrt azóta felfüggesztették pozíciójából.

Talán kevesen gondolnák, hogy egy elszökött állat megfékezésére az a legjobb módszer, ha elütjük az autónkkal. Az angliai Surrey tartomány rendőrségének munkatársai viszont ezt a módszert alkalmazták szombaton egy tehén megfékezésére – írta meg a The Guardian. A módszer persze elég hatásos, ám az intézkedésről kikerült videót követő közfelháborodás alapján sokak szerint szükségtelenül kegyetlen. Az ügy kapcsán maga James Cleverly brit külügyminiszter követelt magyarázatot az intézkedés brutalitására.

A videón jól látható, ahogy a tíz hónapos borjú métereket repül az első gázolást követően. Ezután még fel tud állni, ám a rendőrautó másodszor is elgázolja, majd ráhajt a fiatal állatra. A videón jól hallható a rendőri intézkedés ellen cseppet sem finomkodva felszólaló járókelők véleménye is. Az állat a lábán sérült komolyabban, jelenleg állatorvosok kezelik.

Az elszökött állatot gázoló rendőrt felfüggesztették

Az esetről készült videó nem csak a közvélemény és a külügyminiszter rosszallását váltotta ki. Az RSPCA, a legnagyobb brit állatjóléti szervezet szóvivője úgy fogalmazott:

A videón látható jelenet nagyon felzaklató és borzalmas. Azonnali hatállyal kapcsolatba lépünk a rendőrséggel, hogy kiderítsük a gázolás körülményeit. Milyen szörnyeteg gázol el egy borjút? Ráadásul kétszer?

– tette fel a kérdést a szóvivő.

Természetesen a rendőrség is megszólalt az ügyben. Elmondásuk szerint a bejelentés alapján az elszabadult állat gépkocsikat rongált és járókelőkre támadt, amit a videó alapján elég nehéz elképzelni. Beszámoltak arról is, hogy órák óta próbálták befogni a tehenet, ám nem jártak sikerrel. Ezt követően döntöttek a drasztikus megoldás mellett és ütötték el autójukkal az állatot.

Ki fogjuk vizsgálni, hogy mi vezetett idáig, de fontos hangsúlyozni, hogy a munkánk fókuszában mindig a köz védelme áll. Tudomásunk van az online fellelhető videókról, amik megbotránkozást kelthetnek. Kérjük, ezeket küldjék el nekünk, hogy segíthessenek a nyomozásban

– nyilatkozta Sam Adcock főfelügyelő az eset kapcsán.

A vizsgálat következtében vasárnap az autót vezető rendőrt felfüggesztették a beosztásából. Az állását nem vesztette el, de amíg folyik a vizsgálat, biztosan nem járőrözhet.

A tehén tulajdonosa, Rob és felesége, Kate horrorisztikus élményként írták le a videón látottakat. Meggyőződésük, hogy sokkal jobban is lehetett volna a helyzetet kezelni, Kate pedig egyértelműen úgy gondolja, hogy a rendőrt ki kéne rúgni az állásából.

A nő azt is elmondta, hogy a tehénnek nem tört el a lába, és jelenleg a tanyán lábadozik a többi borjúval.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.