Most olvasott cikk
Csak egy világjárvány kellett hozzá, hogy Gary Yourofsky visszatérjen

Csak egy világjárvány kellett hozzá, hogy Gary Yourofsky visszatérjen

Gary Yourofsky

A híres vegán aktivista, akinek beszédeit több tízmillióan látták világszerte, hosszú kihagyás után újra kapcsolatba lépett velünk, földi halandókkal.

Yourofsky 2017-ben vonult vissza a nyilvánosság elől. Bár nagyon sokan szerették, ugyanennyien utálták is a szókimondó, őszinte megnyilvánulásai miatt, így rendszeresen kapott halálos fenyegetéseket az állattenyésztőktől.

Most azonban, hogy a koronavírus világszerte pusztít, és a jelek szerint a húsevés okozta, a veterán vegán aktivista is megszólalt. Videójában azt mondja:

“A madárinfluenza, a sertéspestis, a kergemarhakór, a MERS, a spanyol nátha és még sok más vírus azért jött létre, mert az emberek leigázzák az állatokat és tárgyként tekintenek rájuk.”

Gary Yourofsky koronavírus reakciója:

Amellett, hogy a COVID-19 járványról beszél, további 1 perces előadásrészleteket is közzétett az elmúlt hetekben. Utoljára 3 éve töltött fel videót, így ez egyértelműen egy visszatérés a részéről.

Gary Yourofsky összesen 2660 előadást tartott a veganizmusról és az állatjogokról, több, mint 60.000 embernek, 186 iskolában, 30 államban és további néhány izraeli városban/egyetemen. Előadásai több, mint 30 nyelven elérhetőek és tízmilliónál is többen nézték meg YouTube-on.

Gary nem csak beszédeket tart, állatvédelmi tevékenysége tettekben is megnyilvánul. Ennek eredményeként 13-szor letartóztatták, kitiltották Nagy-Britanniából (annak ellenére, hogy még sosem járt ott, vagy követett el ott bűncselekményt), továbbá Kanadában egy szigorúan őrzött börtönben is eltöltött egy kis időt, miután állatokat szabadított ki egy szőrmefarmról.

Egy angol lapnak árulta el Yourofsky, hogy hogyan sikerült meggyőznie az izraeli embereket a mozgalom alapvető értékeiről:

„Sok ember megkérdezte tőlem, hogy Izraelban miért volt ekkora hatása a vegán üzenetnek. Miután körülbelül 2660 előadást tartottam az USA-ban, több mint 60.000 diáknak, megállapítottam, hogy a zsidók, a feketék, a homoszexuálisok, a mexikóiak és más elnyomott közösségek számára nem nehéz megérteni a diszkriminalizációt.

Mint elnyomottak, pontosan tudják milyen, ha háttérbe szorítják és semmiként kezelik őket. Ennek ellenére soha nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy pozitív változást fogok látni az előadásom következményeként.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.