Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Vegán túrós csusza répapörccel

Vegán „túrós” csusza ropogós répapörccel és kaporral

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

Wonton leves húsmentesen

Húsmentes wonton leves – tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A fűszeres-paradicsomos sült padlizsán ugyanis a görög muszaka hús nélküli rokona, csak sokkal egyszerűbb az elkészítése.

Az ételünk fő alkotóeleme a padlizsán és a fokhagymás paradicsomszósz, de gyakran kerül bele sült zöldpaprika is. Általában aish baladival, az egyiptomi kenyérrel fogyasztják, de kerülhet mellé pita is.

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 4-6 gerezd fokhagyma zúzva
  • 600 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál római kömény
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 ℃-ra.
  2. A padlizsánt mosd meg és vágd egycentis szeletekre, majd sózd, borsozd és forgasd meg lisztben.
  3. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és süsd benne aranybarnára a padlizsánszeleteket.
  4. Ezután egy másik serpenyőben, kevés olívaolajon kezdd el megpirítani a zúzott fokhagymát. Két perc után adj hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot és alacsony lángon pirítsd 1-2 percig. Jöhet hozzá a kockázott paradicsom, a római kömény, a só és a bors. Pár perc forralás után zárd el.
  5. Egy tepsi vagy egy hőálló üvegedény aljába oszlasd el a paradicsomszósz egyharmadát, majd tegyél egy réteg padlizsánt. Fedd le a maradék paradicsomszósz felével, majd jöhet még egy réteg padlizsán. A tetejére öntsd rá a maradék paradicsomszószt.
  6. Süsd 180 ℃-on 20 percig.
  7. Tálald friss petrezselyemmel és fogyaszd pitával vagy aish baladival.

Ez a cikk is érdekelhet:

Gombakrémleves fekete tányérban, szürke felületen

Gombakrémleves csicseriborsóval – tápláló és melengető komfortfogás

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének