Most olvasott cikk
Frissítő mangós pohárkrém

Frissítő mangós pohárkrém

Ez az egyszerű mangós pohárkrém egyszerre krémes, édes és frissítő, ráadásul hozzáadott cukortól mentesen is elkészíthető.

A mangós pohárkrém bármilyen alkalomra megfelelő lehet, akkor is, ha csak egy gyors, délutáni frissítő édességre vágysz, és akkor is, ha a vacsoravendégeidet nyűgöznéd le egy mennyei desszerttel.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 200 g érett mangó kockázva*
  • 100 g konzerves kókusztej/kókuszkrém**

Opcionális hozzávalók:

  • agávészirup, ha édesebben szeretnéd
  • vegán keksz durvára törve a pohárdesszert aljára vagy tetejére
  • pirított kókuszchips a tetejére

*lehet friss vagy fagyasztott, ha az utóbbi, elkészítés előtt legalább 30 perccel vedd ki a fagyasztóból és hagyd a pulton kissé kiolvadni

**leginkább a magasabb zsírtartalmú változatot ajánljuk és nem a lightot, felhasználás előtt pedig legalább egy 1-2 órára tedd hűtőbe, hogy a szilárd és a vizes része a kókusztejnek különváljon

Elkészítés:

  1. A megpucolt és felkockázott mangót halmozd turmixgépbe vagy késes aprítóba és add hozzá a kókuszkrémet (ha eleget hűtötted, akkor a vizes része elvált a krémtől, ehhez a recepthez a tetején található sűrű részt használd), majd mixeld krémes állagúra. (Ha végeredményként nem csak egy krémet akarsz kapni, opcionálisan félretehetsz pár mangókockát, amit majd a krémhez keversz.)
    Tipp: ha pohárkrém helyett egy hűsítő fagylaltra vágynál inkább, akkor használj fagyasztott mangót és ne hagyd kiolvadni felhasználás előtt.
  2. Ha édesebb szájú vagy, adhatsz hozzá kis agávészirupot az édesebb ízért, de mindenképp kóstold meg előtte, hogy szükséges-e.
  3. A tálalást az opcionális hozzávalók mérlegelése vagy kiegészítése után alakítsd kedved szerint. Egy ajánlott tálalás: egy borospohár aljába tegyél durvára tört kekszet és öntsd rá a mangós krém felét, majd a tetejét díszítsd pirított kókuszchipsszel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.