Figyelmeztetés

A Prove.hu által leírt egészségügyi és táplálkozási útmutatások kizárólag edukációs céllal íródnak.

Az itt olvasott információk nem helyettesítik egy szakember tanácsait, nem támaszkodhat az alábbi információkra a súlyos egészséget érintő kérdésekben és nem írhatja felül a diagnózist vagy orvosi kezelést.

Egészségügyi probléma esetén konzultáljon szakemberrel! Ne hagyja figyelmen kívül a szakemberek tanácsát azért, mert itt olyat olvasott, mely ellentétes az orvos vagy egészségügyi dolgozó állításaival.

A Prove.hu garantálja, hogy a legmodernebb és leghitelesebb tudományos információkat foglalja össze és publikálja, azonban nem vállal felelősséget az olvasók egyéni döntéseiért, az itt leírt információk nem helyettesíthetik az orvosi vagy szakmabeli tanácsadást, diagnózist és kezelést.

Az információk elfogadása és felhasználása kizárólag saját felelősségre történik.

A cikkeinkben vagy programjainkban bemutatott eredmények specifikusak és nem tipikusak.

Ez az információ nem szándékozik helyettesíteni a hagyományos orvosi ellátást, és nem szándékozik felülírni a szakember tanácsát.

Ugyanakkor javasoljuk, hogy konzultáljon olyan szakemberrel, aki felkészült az új dietetikai irányelvekre és az orvostudomány modern megoldásaira.


Ehhez készítettünk egy útmutatót:

Hogyan beszélj az orvosoddal a növényi étrendről?

A vegán orvos nem terem ám a fán. A legtöbben azt tanulták még a régi elvek szerint, hogy állati eredetű termékeket muszáj fogyasztani. Bár a Harvardtól kezdve a The Lancetig, a leghitelesebb források szerint növényi étrenden tökéletesen egészségesek lehetünk, mégis előfordulhat, hogy az orvosod – minden tudományos bizonyíték ellenére – nem támogatja a vegán étrendet és vegán életmódot.