Most olvasott cikk
Félmillió liter állati vér árasztotta el az utcákat egy vágóhíd miatt

Félmillió liter állati vér árasztotta el az utcákat egy vágóhíd miatt

Vér az utcán egy vágóhíd miatt

Tengernyi vér ömlött az utcákra Argentínában, Morón városban. A környékbeliek egy nagy robbanást hallottak március 9.-én délután, majd amikor kinéztek az utcára, elárasztott mindent a vágóhídon meggyilkolt állatok vére.

Vér lepte el a vágóhíd miatt Morón városát
Newsflash/@EmilianoCatena

Az emberek elkezdték videóra venni és fényképeket is készítettek arról, ahogy mindent beterít a vér. Több utcát is elárasztott, emellett házakat, autókat, embereket is érintett.

A helyi hatóság szerint egy olyan vértartály robbant fel, amiben a meggyilkolt állatok vérét tárolta a helyi vágóhíd, a Ganadera San Roque.

Mindent tönkretesz a vágóhíd

Ha nem lenne elég indok a vágóhidak bezárására az, hogy az állatokat brutálisan ölik meg, komoly emberjogi előnyei is volnának.

A helyiek hosszú ideje panaszkodnak már a mészárszékre. Óriási patkányokat látnak a környéken, hallják az állatok ordítását, állandó kamionos forgalom zavarja a nyugalmukat és irritáló bűzt is éreznek. Egyelőre azonban jártak sikerrel, a vágóhíd továbbra is működik, mert a profit fontosabb.

Vérfürdő Argentínában a húsipar miatt

A The Earth Awards szerint az állatok vérét ételekhez, például desszertekhez vagy húsokhoz használják fel, emellett akár gyógyszerek alapanyaga is lehet, ezért tárolják tartályokban a vágóhidak.

Nem tetszik? Változtathatsz is

Azért történnek rendszeresen ember- és állatjogokat sértő katasztrófák, mert egyre több ember akar állati eredetű ételeket fogyasztani, ami állatkínzással, környezetpusztítással és egészségügyi veszélyekkel járhat.

Ha úgy gondolod, hogy nem helyes állatokat ölni, változtass a szemléletmódodon. Próbáld ki a növényi alapú ételeket.

A Veganuár egy 30 napos, ingyenes online program, ami segít neked vegánná válni. Kattints ide az elkezdéshez.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.