Borzalmas bántalmazást átélt kutyát fogadott be Ozzy Osbourne családja

Sharon Osbourne két mentett kutyájával fekszik egy kanapén

Egy korábban felgyújtott kutya lelt otthonra az Osbourne családnál. A Bugzy nevet kapta, és látszólag a lelki sebei is begyógyultak már. Közel sem ő az első négylábú Osbourne-éknál: a brit énekes és felesége előszeretettel fogadnak be mentett állatokat, de egyéb állatvédelmi akciókban is szívesen vesznek részt.

Új taggal bővült a híres-neves Osbourne család, egy meglehetősen hányattatott sorsú kutyát fogadtak örökbe – írta meg a The Animal Club. Ozzy Osbourne brit énekes felesége, Sharon Osbourne beszélt arról a The Osbournes Podcast egyik adásában, hogy először egy TikTok-videóban látta meg a kutyát.

Ebből a bizonyos felvételből értesült arról is, hogy az állatot felgyújtották, majd a sorsára hagyták. Az Underdog Heroes Rescue csapata vette gondjaiba őt.

Ahogyan arra számítani lehetett, ilyen borzalmas tapasztalatokkal a múltjában, a kutya szociális problémákkal küszködött. Nem pusztán a fejét és nyakát borító borzalmas sérüléseket, hanem a lelki sebeit is kezelni kellett. A szervezet munkatársai mindkét fronton sikert könyvelhettek el. „Kezd kibontakozni a személyisége, és az emberi bántalmazás ellenére is igazán édes és szeretetteljes” – számolt be a szervezet a felgyújtott kutya gyógyulásáról.

Sharon elárulta, amint megérkeztek a megbeszélt találkozóra, a kutya azonnal bizalmába fogadta őket. Mindenki számára szinte azonnal nyilvánvaló volt, hogy új otthonra lelt. „A legszebb az egészben, hogy azok után, amilyen borzalmas dolgokat tettek vele, még mindig tele van szeretettel” – mesélte.

Az Osbourne család sokáig hezitált, milyen nevet is adjanak a jövevénynek. Az Underdog Heroes csapata Pork Chopnak (Sertésszelet) hívta, de az online rajongói közül sokan Walterként emlegették. Ezek is a kalapban voltak, ám végül a Bugzy név nyert.

A felgyújtott kutya befogadása előtt is kiálltak az állatok mellett

Ozzy és Sharon már korábban is számos alkalommal vett részt állatvédelmi akcióban. Kampányoltak a PETA állatvédő szervezettel összefogva többek között a szőrmeviselés és az állatok megcsonkítása ellen. Utóbbihoz sorolható például a kutyák fülének vagy farkának megkurtítása.

Amint az a fotókon is látszik, nem Bugzy az Osbourne család első négylábú tagja. Sharon előszeretettel gyűjt maga köré egy egész falka kutyát. „A háziállataim döbbentettek rá arra, hogy szinte jobban szeretem az állatokat az embereknél” – mondta.

Több idős mentett kutyájuk is van, például törpespiccek: Rocky, Little Bit és Bella.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.