Összegyűjtöttük 6 tésztaétel receptjét, amelyeket mindössze fél óra alatt elkészíthetsz, gazdag ízviláguk pedig garantáltan le fog nyűgözni.
Ezekkel a tésztaételekkel igazán különleges vacsorát, ebédet varázsolhatsz az asztalra a sietős hétköznapokon, vagy ha egyszerűen nincs kedved órákig a konyhában ácsorogni.
Minden recept egyszerű, mégis ízletes összetevőket tartalmaz, így ezeket könnyedén elkészítheted a mindennapokban. Legyen szó csicseriborsós olasz tésztáról, pikáns mogyoróvajas tésztáról vagy akár egy gyors és könnyű szárított paradicsomos, diós tésztáról, ezeknek a recepteknek az elkészítése rengeteg időt és energiát spórolhat meg.
Pasta e ceci – a csicseriborsós olasz tészta
A pasta e ceci egy tradicionális olasz fogás, amely egyfajta tésztaétel és leves kombinációja. Paradicsomos alappal készül, fő összetevője pedig a tészta mellett a csicseriborsó.
Ez a recept tökéletes választás lehet, ha egy gyors és könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz, ráadásul egyszerű összetevőinek hála igen pénztárcabarát fogás is.
Enyhén csípős, selymes mogyoróvajas thai tészta

Fotó: Getty Images
A mogyoróvajas thai tészta nem csupán különleges, de egyszerű elkészíteni és nagyon könnyen csomagolható is. Ráadásul ezzel a recepttel lehetőséged van kísérletezni és a saját ízlésedhez igazítani a tésztát.
Bármilyen friss zöldség felhasználható a tészta elkészítéséhez, így az évszakok változásával mindig új és izgalmas fogást alkothatsz. Ha extra textúrát szeretnél hozzáadni, tálalhatod friss újhagymával vagy pirított mogyoróval megszórva.
Szárított paradicsomos, diós tészta

Fotó: Prove
A szárított paradicsomos, diós tészta az az étel, ami bárkit képes lenyűgözni, mindegy, hogy vegánról, vagy nem vegánról van szó.
A szárított paradicsom olyan koncentrált umami ízt ad ennek a tésztának, ami mellett egy mezei paradicsomszósz labdába sem rúghat.
Vegán sajtos makaróni

Fotó: Prove
A vegán sajtos makaróni összetevői között meglepő módon nem szerepel növényi sajt, ugyanis a sajtszószt a krumpli és sörélesztőpehely kombinációja adja.
Az eredeti sajtos makaróni, ami gyakorlatilag zsíros sajtból, vajból és tésztából áll, nem tartozik a legegészségesebb ételek közé. Ezzel szemben a zöldségekből készült „sajtszósz” mérföldekkel egészségesebb, a fűszerezésnek köszönhetően viszont hozza az elvárt ízélményt.
Citromos-fokhagymás tejszínes tészta

Fotó: Prove
Ennek a tésztának százféle verziója elkészülhet: az alapötlet az olasz konyha két klasszikusának fúziójával jött létre, ami az aglio olio, azaz olívaolajos-fokhagymás tészta, illetve a pasta al limone, ami citromlével, olívaolajjal és általában tejszínnel készül.
Egyikhez sincs szigorúan követendő recept: az aglio olióba van, aki tesz chilit és friss petrezselymet, a pasta al limone pedig hol fokhagymával és tejszínnel, hol csak borssal kíséri a citromot. De ezeken kívül is kerülhetnek bele dúsításnak zöldségek, vagy amit csak szeretnél.
Amerikai tésztasaláta vegán majonézzel

Fotó: Prove
Ez az amerikai tésztasaláta makaróniból készül friss, ropogós zöldségekkel és vegán majonézzel. Remek étel lehet baráti vacsorák kiegészítőjeként, de önmagában fogyasztva is megállja a helyét.
A tésztasaláta sokszor ízetlen, szegényes köretként jelenik meg a családi és baráti összejöveteleken. Pedig krémes, ízletes öntetbe forgatva, ropogós zöldségekkel feldobva akár főételként is megállja a helyét.