Most olvasott cikk
Ez sül ki belőle, ha egy vegán dizájner és a Porsche összefog

Ez sül ki belőle, ha egy vegán dizájner és a Porsche összefog

Porsche

Sean Wotherspoon neve talán nálunk még ismeretlenül cseng, de a tengerentúlon már sikeres streetwear-művészként tartják számon. Laza és színes stílusa hamar kedveltté tette az általa tervezett ruhákat és sneakereket. Most pedig a Porsche kérte fel egy érdekes együttműködésre.  

A Porsche és a streetwear-tervező Sean Wotherspoon nemrégiben együttműködött egy egyedi Porsche Taycan 4 Cross Turismo tervezésében. Mivel Sean elkötelezett az állatvédelem és a növényi étkezés mellett, így magától értetődő volt, hogy az általa tervezett autó belsejét is ennek megfelelően alakítja majd ki.

Vegán bőrt használt az ülések és az ajtók borításához, a szőnyegeket újrahasznosított halászhálókból készítette, a műszerfalon pedig a parafa kapott főszerepet. Az eredmény egy figyelemfelkeltő, színes Porsche Taycan lett, ami jól mutatja Wotherspoon jellegzetes, élénk színpalettáját és megmutatja, hogyan lehet fenntartható anyagokat és alternatív bőrt használni a luxusautókban is.

Fotó:@Porsche

Eredeti Porsche-inspiráció

Wotherspoon Németországba utazott és meglátogatta a Porsche-múzeumot, hogy inspirációt találjon, és hogy megfelelően visszatükrözhesse a Porsche örökségét az autó dizájnjában. Együtt dolgozott a vállalat tervezőcsapatával is, akikkel virtuális modellezést használva tesztelték az ötleteiket, mielőtt megépítették a végleges autót.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sean Wotherspoon (@sean_wotherspoon)

Wotherspoon elképzelése szerint a kocsi belseje teljesen vegán lett. A műszerfalat és a kormányt parafából alakították ki – a természetesség érzését biztosítva. A tető belső burkolata, a napellenzők és az ülések közepe bézs kordbársonyból készült, amit a Porsche már használt néhány előző modelljében.

Egyedi színek a családtagok neveivel

Sean szerint a színek álltak a kocsi külsejének középpontjában. A megszokott színpalettáját akarta használni, csak más árnyalatokban. Miután kipróbált különböző színárnyalatokat, egyedi színeket alkotott, melyeket a családtagjairól nevezett el: Nash Blue, Sean Peach, Loretta Purple, és Ashley Green fantázianeveket használt.

„Parafát használok minden cipőm talpbetétjéhez, így ezt az anyagot muszáj volt az autó belsejéhez is felhasználnom. Továbbá sok vegán bőrt és kordbársony anyagot használok tervezéskor, így lényegében fogtam ugyanazokat az anyagokat, amiket a lábbeli és ruházati daraboknál is használok és alkalmaztam őket az autó tervezésekor” – mesélte Wotherspoon.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.