Most olvasott cikk
Ez az apa 45 kilót fogyott növényi étrenddel, ezért most vegán éttermet nyitott

Ez az apa 45 kilót fogyott növényi étrenddel, ezért most vegán éttermet nyitott

DeSoto, Texas – a vegán étrendre váltása után James McGee élete teljesen megváltozott és reméli, hogy a növényi alapú ételek iránt érzett szeretetét át tudja adni a desotoi közösségnek is, a Peace Love and Eatz, saját smoothie-s és gyümölcsitalos különlegességeket kínáló éttermén keresztül.

A 27 éves, házasságban élő McGee 3 fiatal lány édesapja, valamint egy virágzó üzlet és egy nagy kertes ház boldog tulajdonosa. Ma már a három évvel ezelőtti énjéhez képest 45 kilóval kevesebb, és teljesen elhagyhatta azt a 22 gyógyszert, amiket a túlzott alkoholfogyasztás hatására rosszul működő mája és veséi miatt kellett szednie.

Jó pár évvel korábban az orvosa azt mondta neki, hogy előreláthatólag kevesebb, mint egy éve lehet hátra. Nagyjából szintén azokban az időkben tudták meg, hogy a mostanra már 4 éves lánya, Captain („Kapitány” – az apa szerint a ház úrnője) szervezete ekcémával, pikkelysömörrel és különféle ételallergiákkal küzd.

Miután James és felesége Morgan tudomást szereztek ezekről az allergiákról, „rögtön hazasiettünk és kidobáltunk mindent” – mondta James – „Nem akartuk, hogy ezzel egyedül kelljen szembenéznie.”

Vegán étel Texas

Vegán mennyország

A Peace Love and Eatz nevű étterem a vegán smoothiek, a sokszínű vegán tálak és a gyümölcslevek mellett gombaburgereket, jackfruit tacokat és gabonatálakat is kínál. Minden növényi alapú és kérhető antiallergénként is.

McGee sok jackfruitot, kendert és annál is több zöldséget és gyümölcsöt használ. Legnépszerűbb étele a Trópusi Sárkány, ami sárkánygyümölcsből, mangóból, ananászból, kókuszvízből és mangóléből áll.

„Mindenre van alternatívánk. Kesudiós szósz helyett készíthetek kendermártást vagy diómentes kenderalapú granolát. Nemrég tudtam meg, hogy néhány ember allergiás az avokádóra, így most azon gondolkozom, azt mivel tudnám helyettesíteni.”

McGee vásárlóinak többsége nem vegán, de sokan érdeklődnek egy egészségesebb életmód kialakítása iránt.

„Sokakat foglalkoztatja az egészségügyi állapotuk szinten tartása, és próbálkoznak megtenni azt a bizonyos első lépést.”

A legtöbbet elhangzó kérdések között szerepel a „kik a vegánok?”, „honnan szerezzük be a szükséges fehérjét?”, „hogy főzhetünk meg egy teljes menüt hús nélkül?”, és végül: „lehetünk feketék és vegánok is?”

„A fekete bőrű emberek közösségében gyakori a cukorbetegség” Szóval egyre több embert foglalkoztatja a váltás. Szomorú, hogy legtöbb esetben csak reagálunk egy problémára, mintsem megelőzzük azt, de ez főként a rossz szokásaink eredménye. Ezzel egy időben szeretném ezt is megtanítani az embereknek.”

https://www.instagram.com/p/B0WRTtRpMSP/

Tudja, mivel érdemes kezdeni a növényi étrendet

Azokat, akiknek még teljesen idegen a növényi alapú táplálkozás, James először jackfruit szendvicsekkel és gyümölcs smoothie-val kínálja.

McGee és családja majdnem mindig otthon főznek – sült zöldségek, csicseriborsó- és kókuszalapú curry, chilik, és sok fajta utcai taco fekete babbal, jackfruittal és avokádóval elkészítve.

Számos összetevőt – brokkolit, burgonyát, tököt, kelkáposztát – ők maguk termesztenek meg a saját kertjükben. McGee a boltjából a gyümölcslevek elkészítése után maradt pépet hazaviszi, és komposztként felhasználja a kertjében. Otthon ráadásul még sütni is szoktak, Captainnek külön gluténmentes ételeket, amiket csicseriborsólisztből és lenmagból készítenek el.

Viszont éttermével McGee nem csak az emberek fizikai felépülését szeretné elősegíteni, hanem a közösségépítésben is részt kíván vállalni.

James Cedar Hillben és DeSotoban nőtt fel, és azt mondja, az élete elég zűrzavaros volt, mielőtt gyerekei születtek volna. Középiskolás korában egy banda tagja volt és felnőttként sokat ivott a katonai szolgálat alatt.

„A májam megbetegedett. Ma már nem szedek semmilyen gyógyszert. Ha megfelelően gondoskodsz a testedről, az meggyógyítja önmagát.”

– mondta a büszke vegán apa és étteremtulajdonos.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.