Európa vezető húsipari vállalata 100% vegán lett

A Vivera 100% vegán lett

A Vivera csoport lett az első európai vállalat, amely teljesen megszüntette a húsipari termékek forgalmazását. Helyette vegán húspótlókat árul Európa-szerte.

A vállalat eladta a fagyasztott mirelit húsokat forgalmazó vállalatát, az Enkco-t a holland Van Loon csoportnak. Ezzel a lépéssel elérték, hogy a Vivera csoport vállalatai már csak vegán termékeket forgalmazzanak. A csoport tagjai közé tartozik a Vivera, a Culifrost és a Dutch Tofu Company.

„Az állati eredetű termékektől való elfordulás hozzá fogja segíteni a vállalatcsoportot, hogy az európai vegán élelmiszeripar növekedési lehetőségeire koncentráljon”

– nyilatkozott a Vivera csoport egy sajtóközleményben. A vállalat piaci pozíciója erős a régióban, köszönhető ez a Vivera márkanévnek, amely olyan vegán húspótlókat is forgalmaz, mint a zsírmentes vegán bacon.

„A világon az első olyan vállalat vagyunk, amely végleg búcsút mondott a húskészítményeknek a vegán termékek javára. Mostantól csak növényi alapú ételeket forgalmazunk, hiszen ezek lassan meghódítják a világot”

– nyilatkozta Willem van Weede, a Vivera vállalatcsoport ügyvezető igazgatója.

„Egyre több és több fogyasztó fedezi fel, hogy a növényi alapú termékek ugyanolyan ízletesek, mint az állati hús. Ezenfelül rengeteg pozitív hatása van az emberi egészségre, környezetre és állatjóllétre”

– folytatta Van Weede.

Az ügyvezető azt is hozzátette, hogy a húsipari vállalatától való megszabadulás lehetővé teszi, hogy a csoport tovább erősítse a nemzetközi jelenlétét.

Vivera és a vegán ételek

Vivera vegán steak
Az emberek nagyon gyorsan felvásárolták az összes Vivera vegán steaket.

Múlt évben a Vivera forgalomba hozta az első vegán steaket. A húsmentes verzió szójából, búzasikérből, napraforgóolajból és céklából készült.

A terméket 400 Tesco áruházban lehetett kapni. Az első 40.000 darabos szállítmányt szinte rögtön eladták. Gert Jan Gombert, a Vivera kereskedelmi vezetője szerint

a vegán steakek szinte kirepültek a Tesco polcairól.

A bevezetés óta több mint egymillió növényi alapú steaket vásároltak a Tescoban.

Azóta a Vivera számtalan másik terméket hozott forgalomba, például aszalt zöldségeket, shawarma kebabot és hamburgerpogácsákat. Ezzel elérhetővé szeretnék tenni a növényi alapú táplálkozást mindenki számára.

„Mi a Viveránál hiszünk abban, hogy az élet szebb, ha kevesebb húst fogyasztasz. A vegán termékek könnyűvé teszik a döntést: több élet, kevesebb hús”

– olvasható a vállalat weboldalán.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.