Most olvasott cikk
Könnyű epres piskóta

Könnyű epres piskóta

Ha szeretnél egy légies és könnyen elkészíthető desszertet készíteni, akkor ez az epres, piskótaszerű sütemény ideális választás lehet. 

A piskóta édessége és puhasága remekül harmonizál az eper frissességével, ezt megkoronázhatod a tetejére szórt porcukorral, vagy egy tetszőleges sziruppal (agávé, juhar vagy datolya). Tökéletes választás lehet reggelire, vagy a délutáni kávé mellé desszertnek.

Hozzávalók:

  • kb. 12 szem eper
  • 250 g liszt
  • 350 ml tetszőleges növényi tej
  • 2 evőkanál cukor + 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csomag (15,5 g) sütőpor
  • 1 bio citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Melegíts elő a sütőt 180 ℃-ra.
  2. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. Ezután keverd hozzá a reszelt citromhéjat és a növényi tejet.
    Tipp: ízlés szerint variálhatod a feltéteket, például tehetsz bele étcsokoládét, magvakat vagy más gyümölcsöket is.
  3. A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt sütőedénybe vagy tortaformába.
  4. Díszítsd a tetejét eperszemekkel és süsd előmelegített sütőben 25-30 percig.
  5. Tálaláskor opcionálisan szórd meg porcukorral, vagy önts rá egy kevés agávé-, datolya- vagy juharszirupot.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.