Most olvasott cikk
Könnyű epres piskóta

Könnyű epres piskóta

Epres piskóta, baloldalt egy tányéron egy szelet, jobboldalt egy kerek tepsi

Ha szeretnél egy légies és könnyen elkészíthető desszertet készíteni, akkor ez az epres, piskótaszerű sütemény ideális választás lehet. 

A piskóta édessége és puhasága remekül harmonizál az eper frissességével, ezt megkoronázhatod a tetejére szórt porcukorral, vagy egy tetszőleges sziruppal (agávé, juhar vagy datolya). Tökéletes választás lehet reggelire, vagy a délutáni kávé mellé desszertnek.

Hozzávalók:

  • kb. 12 szem eper
  • 250 g liszt
  • 350 ml tetszőleges növényi tej
  • 2 evőkanál cukor + 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csomag (15,5 g) sütőpor
  • 1 biocitrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Melegíts elő a sütőt 180 ℃-ra.
  2. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. Ezután keverd hozzá a reszelt citromhéjat és a növényi tejet.
    Tipp: ízlés szerint variálhatod a feltéteket, például tehetsz bele étcsokoládét, magvakat vagy más gyümölcsöket is.
  3. A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt sütőedénybe vagy tortaformába.
  4. Díszítsd a tetejét eperszemekkel és süsd előmelegített sütőben 25-30 percig.
  5. Tálaláskor opcionálisan szórd meg porcukorral, vagy önts rá egy kevés agávé-, datolya- vagy juharszirupot.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.