Ha szeretnél egy légies és könnyen elkészíthető desszertet készíteni, akkor ez az epres, piskótaszerű sütemény ideális választás lehet.
A piskóta édessége és puhasága remekül harmonizál az eper frissességével, ezt megkoronázhatod a tetejére szórt porcukorral, vagy egy tetszőleges sziruppal (agávé, juhar vagy datolya). Tökéletes választás lehet reggelire, vagy a délutáni kávé mellé desszertnek.
Hozzávalók:
- kb. 12 szem eper
- 250 g liszt
- 350 ml tetszőleges növényi tej
- 2 evőkanál cukor + 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 csomag (15,5 g) sütőpor
- 1 biocitrom reszelt héja
Elkészítés:
- Melegíts elő a sütőt 180 ℃-ra.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. Ezután keverd hozzá a reszelt citromhéjat és a növényi tejet.
Tipp: ízlés szerint variálhatod a feltéteket, például tehetsz bele étcsokoládét, magvakat vagy más gyümölcsöket is. - A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt sütőedénybe vagy tortaformába.
- Díszítsd a tetejét eperszemekkel és süsd előmelegített sütőben 25-30 percig.
- Tálaláskor opcionálisan szórd meg porcukorral, vagy önts rá egy kevés agávé-, datolya- vagy juharszirupot.
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.