Most olvasott cikk
Csodás hazatérés: tizenkét év után került elő egy macska

Csodás hazatérés: tizenkét év után került elő egy macska

Macska a kamerába néz az utcán egy ajtó előtt

Egy walesi tinédzser, Theo-Will McKenna tizenkét éve eredt Artie, az elveszett macska nyomába, sikertelenül. Most azonban újra egymásra találtak kedvencével. A cicára annak a helynek a közelében találtak rá, ahonnan eltűnt. Át kellett esnie néhány állatorvosi beavatkozáson, de ezt követően már vihette is őt haza a gazdája.

Padlást lehet rekeszteni az eltűnt háziállatok csodás hazatérésének történeteivel. Egy Artie nevű macska esete azonban vélhetően túltesz szinte az összes ilyen történeten.

Artie még 2012-ben veszett el Walesben. A család mindenhol kereste, de nem találták sehol, így néhány hónap után végképp feladták a reményt – írja a The Animal Club.

„Hat hónap után értem el arra a pontra, hogy azt gondoltam, valami történt vele vagy valaki más befogadta” – nyilatkozta a macska gazdája, Theo-Will McKenna. Arra jutott, hogy valószínűleg soha nem találkozik már Artie-val. Kettejük története azonban ezzel valójában még nem ért véget.

Idén ugyanis egy idős kóbor macska tűnt fel egy walesi ház kertjében, és napokig nem tágított. Az ott lakók végül elvitték az állatot az állatorvoshoz, aki észrevette, hogy van benne mikrochip. Ez ahhoz az állatmenhelyhez vezette el őket, ahonnan Artie-t eredetileg befogadta a McKenna család. A menhelynél dolgozók már nem voltak tisztában azzal, kihez is tartozik. Megosztottak azonban egy fotót a közösségi oldalukon, hátha így az elveszett macska visszatalálhat a gazdájához.

McKenna egyik barátja belefutott a posztba, és felszaladt a szemöldöke. A fényképen szereplő állat ugyanis erősen emlékeztette Artie-ra, és ezt jelezte is a gazdájának.

Tizenkét év telt el azóta, hogy eltűnt, én tizenhét éves voltam akkor. Nem hittem volna, hogy van cica, aki kibír tizenkét utcán töltött évet

– mondta McKenna.

Igazi „dorombológép” maradt az elveszett macska

Artie ma már tizenhat éves, és ez meg is látszik rajta. Ahogy a kóborlással eltöltött évek is. „Megviseltnek és soványnak tűnt” – fogalmazott a gazdája. Az valószínűleg már soha nem derül ki, pontosan miként is telt az állat elmúlt tizenkét éve, hogyan élte túl a több mint egy évtizedes időszakot. Annyit lehet csak tudni, hogy azon a környéken találtak rá, ahol 2012-ben eltűnt.

Ahogy az várható volt, Artie-nak át kellett esnie néhány állatorvosi beavatkozáson a kóborlással eltöltött évek után. Eltávolították néhány fogát, kezelték a pajzsmirigy-túlműködését, illetve kioperáltak pár csomót a füléből, amelyek elrákosodhattak volna. Ezt követően azonban hazaköltözhetett a gazdájához.

Tizenkét év után Artie és én újra egy csapat vagyunk. Még mindig egy kis dorombológép, olyan, mintha egy motor indulna be a mellkasában, amint egy szobában van velem. Nagyon édes kis fickó ő, szeretném, ha az utolsó éveit kényelemben, szeretettel körülvéve tölthetné

írja adománygyűjtő oldalán, ahol a macska egészségügyi ellátásához kér anyagi támogatást.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.