Ellen DeGeneres arra kéri 79 millió követőjét, hogy csökkentsék a húsfogyasztásukat

Ellen DeGeneres
[video src="https://www.instagram.com/p/B2hdyuEBsL3/?utm_source=ig_embed"]

Ellen DeGeneres egy videójában arra kérte a rajongóit, hogy hagyják el a húst.

Hé, légy ügyes, ne egyél húst!

A népszerű Ellentube-házigazda 2008-ban váltott növényi étrendre, miután elolvasta a Skinny Bitch című könyvet, és megnézte az állatjogokról szóló Earthlings dokumentumfilmet. Bár nemrég beismerte, hogy gyenge, mert időnként tojást és halat is eszik, de nem kizárt, hogy idővel újra elhagyja ezeket az állatok érdekében.

Nyolc évig vegán voltam, és tényleg azt hiszem, hogy ez nagyszerű számunkra.

Egészségesebb voltam, mint valaha, imádtam vegán lenni. Az elmúlt két évben viszont minden ok nélkül elkezdtem néha halat fogyasztani, illetve olyan csirkék tojásait eszem, amelyeket ismerek – csak ha valaki hátsó udvarában élnek és boldogok.

Táplálkozási döntései azonban nem tompították a vegán életmód iránti szeretetét, és rajongótáborát használva próbálja népszerűsíteni ezt a békésebb életmódot.

Egy új videóban 78 millió Instagram-követőjét és Ellentube-nézőjét szólította fel, kijelentve:

Átpörgetve az Instagramot észrevettem, hogy sok ember beszél a kevesebb hús fogyasztásáról, ami szerintem fantasztikus ötlet.

Nagyszerű ötlet a bolygó megmentése szempontjából. Nagyszerű ötlet az egészségére nézve. Nagyszerű ötlet az állatok egészségét tekintve.

Tehát fogyasszatok minél kevesebb húst, kivéve, ha vegánok vagytok, és már egyáltalán nem esztek; akkor jó nektek. Tehát nem is kell odafigyelned erre.

#BeNeatEatLessMeat

Azaz a Légy Kedves, Fogyassz Kevesebb Húst taget használja Instagram oldalán, és próbálja minél inkább elterjeszteni a frappáns kifejezést.

Ellen úgy folytatta:

Hetente egyszer, hetente egyáltalán nem, vagy ha minden este eszel, akkor ne egyél minden este. Egyél kevesebbet.

A lényeg az, hogy így jobb neked, jobb a környezetnek és az állatok számára is. Egyél kevesebb húst. #Egyélkevesebbhúst.

Állatjogok

Ugyan visszatért az alkalmankénti hal- és a tojásfogyasztásra, de továbbra is kinyilvánítja véleményét az állatoknak okozott atrocitások ellen, amit az állathasználó iparágak okoznak.

Korábban azt nyilatkozta:

Évente 50 milliárd állatot ölnek meg (ennél egyébként többet, évente 70 milliárdot, ha csak a szárazföldi állatokat számoljuk – a szerk.), és azt hiszem, mindannyian becsapjuk magunkat, hogy van valamiféle boldog tehén és gyors halál.

Mindannyiuknak fáj, mindegyikükkel rosszul bánnak. Mind betegek, mindet antibiotikumokkal tömik. Ez a nagyon felkavaró valóság. És ez történik a nap minden percében.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.