Egyszerű kókuszos macaroon (vegán, paleo, cukormentes)

Szerző: Eszter
2018-10-21

Ezzel a paleo & vegán kókuszos macaroon recepttel olyan gyönyörű macaroonokat készíthetsz, amelyek tuti nem esnek szét. Ez a süti mentes a finomított cukroktól, mégis édes, így a bőrödnek sem árt. Sütés közben a kókusz megpirul, ez karakteres, diós ízt kölcsönöz a süteménynek. Semmilyen különleges hozzávalóra nincs szükséged, minden összetevőt megtalálhatsz egy átlagos éléskamrában.
Egyszerű kókuszos macaron (vegán, paleo, cukormentes)
Kalória: 110
Adag : 20
Hozzávalók:
- 2 csésze édesítetlen bio kókuszreszelék
- ½ csésze langyos kókusztej (lehet bolti, vagy frissen otthon készített is)
- 2 teáskanál kókuszolaj (legyen lágy, de ne legyen folyékony)
- ¼ csésze kukoricaliszt
- ¼ csésze só
- ½ teáskanál stevia
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál kókuszvirág cukor vagy pálmacukor
Paleo & vegán kókuszos macaron elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra és készíts elő egy tepsit, amelyet sütőpapírral kibélelsz!
- Az összes hozzávalót keverd össze!
- Óvatosan szedj ki egy evőkanálnyi masszát az így elkészített mixből, és helyezd a sütőpapírra! Ehhez használhatsz fagylalt adagoló kanalat, de evőkanállal is megoldható. Ismételd a folyamatot addig, míg a sütimassza el nem fogy!
- Ezután a sütiket süsd közepes fokozaton 20 percig, amíg a szélei és az alja nem kap egy enyhén barnás színárnyalatot.
- Ezt követően 3 percig süsd őket a legmagasabb fokozaton, ezáltal kapnak a kókuszos macaronok aranybarna színárnyalatot.
- Teljesen hagyd kihűlni a tepsiben és csak ezután szolgáld fel!
Megjegyzés:
–
forrás: One Green Planet
További receptek a Prove.hu-n

Eszter
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.