Most olvasott cikk
Egyre többen keresik a vegán karácsonyi fogásokat

Egyre többen keresik a vegán karácsonyi fogásokat

karácsonyi vegán ételek

A Waitrose nevű áruházlánc beszámolója szerint nagymértékben megnőtt a vegán karácsonyi ételeket célzó keresések száma a weboldalukon.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb szupermarketlánca, a Waitrose jelentése szerint majdnem háromszor annyi (188%) keresés érkezik webes felületein a „vegán karácsonyi étel” kifejezésre, mint tavaly ilyenkor. Nem csoda, hogy a felső kategóriásként jellemzett élelmiszerbolt az idei évtől várja a legjobb bevételeket a vegán karácsonyi ételek kategóriában.

Az üzletlánc egyik szóvivője szerint a kimagaslóan sok keresést kapó ételek a „vegán tepsis krumpli”, ami iránt 166%-kal többen érdeklődnek (ehhez eredetileg legtöbbször zsírt használnak a szigetországban), valamint a „vegán panettone” is listavezető, ez az eredeti olasz panettone amúgy is rendkívül népszerű karácsonykor.

Az áruház az eddigi legtöbb vegán karácsonyi terméket magában foglaló kínálattal készül a növényi alapú ünnepi fogások iránt megnövekedett érdeklődés kielégítésére.

Nem csak a szupermarketben növekedett meg az igény a kegyetlenségtől mentes ünnepi asztalokra. A Waitrose Entertaining, amely tálalásra kész ételeket készít megrendelésre, szintén azt jelentette, hogy nagyjából felével növekedett a vegán karácsonyi fogásokra érkező megrendelések száma. Úgy tippelik, ez az érték az ünnepekhez közeledve csak növekedni fog.

Nagyon boldog vagyok, hogy most már vegán kínálatot is tudunk ajánlani minden fogáshoz, és a vegán és vegetáriánus rendelések 49%-os növekedése miatt biztos vagyok benne, hogy ez a kategória egyre csak sikeresebb lesz a jövőben

– mondta Simona Cohen-Vida-Welsh, a Waitrose vegán termékfejlesztője.

Inspirációért is sokan keresik fel az oldalt, akik saját maguk szeretnének otthon növényi fogásokat készíteni az ünnepekre. A Wellington-bélszín újragondolására, a diós vagy sült magvas változatokra a tavalyi évhez képest kétszer annyian kerestek rá.

Karácsonyi receptek a Prove.hu oldalán

Szerencsére senkinek sem kell angolul tudnia ahhoz, hogy csodálatos növényi alapú karácsonyi terítéket varázsolhasson otthonába. Csenge és Flóra az ünnepekre való tekintettel összeírt pár nagyszerű receptet, amiket felhasználva senkinek sem fognak hiányozni az állatok a terítékről.

Legyen szó akár előételről, egy frissen gőzölgő hagymalevesről, főfogásnak laskasültről, vagy egy ínycsiklandó desszertről a vacsora végén, mindenre van ötlete a lányoknak. További inspirációkért látogassatok el erre az oldalra, ahol Csenge és Flóra főzőrovatának bejegyzéseit találjátok.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.