Most olvasott cikk
Betiltják a tevegelést és lovaglást a gízai piramisok körül

Betiltják a tevegelést és lovaglást a gízai piramisok körül

Betiltják a tevegelést és lovaglást a gízai piramisok körül

A gízai piramisok környékén hamarosan nem lesz többé lehetőség a tevegelésre és lovaglásra, miután a PETA elérte, hogy a turisztikai miniszter betiltsa a kegyetlen gyakorlatot. Az állatokat elektromos autók és buszok válthatják fel.

Az egyiptomi turisztikai miniszter bejelentette, hogy betiltják a tevék és a lovak turisztikai célú használatát. Így tehát a piramisok és egyéb gízai archeológiai látványosságok körül nem lehet többé az említett állatokra ülni.

A döntést a PETA turisztikai minisztériumhoz intézett levele előzte meg, melyet több, mint ötszázezren támogattak aláírásukkal.

Az állatjogi szervezet szerint ma már van alternatíva az állatok kihasználása helyett, mint például a buszok, autók, terepjárók, vagy egyéb közlekedési eszközök, amellyel ugyanúgy, vagy még kényelmesebben lehet megcsodálni a látványosságokat.

Ezt a levelet és a rendeletet az állatjogi szervezet egy leleplező videója előzte meg, melyben kiderült, hogy ezek a munkára fogott állatok mennyi kegyetlenséget kénytelenek elszenvedni.

Mielőtt benyújtották a kérvényt, az aktivisták megbizonyosodtak róla, hogy az agyondolgoztatott állatok a fáradtságtól alig tudnak csoszogni, és gyakran össze is esnek a teher alatt.

A munkások pedig gyakran megkorbácsolják őket, arra kényszerítve, hogy a végső erejükig meneteljenek tovább. A felvételeken az is látszik, amint három tevehajcsárt letartóztatnak feltételezett állatkínzás miatt.

Bár a betiltási terv még nem terjed ki az egész országra, a PETA így is nagy sikernek tulajdonítja a döntést.

A szervezet most a görög sziget, Santorini, és a jordániai Petra városa döntéshozóitól is hasonló lépést vár, hogy kövessék Egyiptom példáját, és tiltsák be a turisták szamarakon, tevéken és lovakon történő cipeltetését.

A petíciót bárki aláírhatja, aki egyetért a tiltással, és más, állatokat megkímélő közlekedési eszköz mellett tenné le a voksát.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.