Elérkeztél az egy hónapos vegán kihívás második hetéhez. Ha idáig eljutottál, gratulálunk, csak így tovább! Csakúgy, mint az első héten, most is kétféle étrenddel segítünk megtervezni az étkezést.
Ha most kapcsolódtál be, vagy csak felfrissítenéd az emlékezeted, hogy mi a különbség a két mintaétrend között, hogyan tudod az ételeket teljes értékűvé alakítani vagy lerövidíteni a konyhában töltött időt, akkor olvasd át az első heti étrend útmutatóját, ahol sok tippel és trükkel segítünk.
Csatlakozz az ingyenes Veganuár kihíváshoz további több száz vegán receptért!
8. nap – január 8., szerda
„A” menü
Reggeli
- Zöldborsópástétom pirítóssal és zöldségekkel
Ebéd
Vacsora
„B” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Az árpagyöngysalátához az édesburgonyát akár héjában is megpárolhatod vagy sütheted, ha nem szeretnél olajat használni.
9. nap – január 9., csütörtök
„A” menü
Reggeli
- Zöldborsópástétom pirítóssal és zöldségekkel
Ebéd
- Szójás brassói
Vacsora
- Zöldségfasírt körettel (saláta, rizs, sült zöldség stb.)
Előkészület
Készítsd el a holnap reggeli tápiókapudingot, ennek ugyanis kicsit pihennie kell a hűtőben.
„B” menü
Reggeli
Ebéd
- Kapros árpagyöngysaláta
Vacsora
Olajmentes változatért a szószt olaj helyett hígítsd kevés vízzel, a zöldségeket pedig szintén kevés vízen párold.
10. nap – január 10., péntek
„A” menü
Reggeli
Ebéd
- Zöldségfasírt körettel
Vacsora
„B” menü
Reggeli
A tofurántottához a hagymát vízen is párolhatod, ha nem szeretnél olajat használni.
Ebéd
- Mogyoróvajas ázsiai tészta
Vacsora
11. nap – január 11., szombat
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
„B” menü
Reggeli
Ebéd
- Karalábé-krémleves
- Lencsefasírt körettel (saláta, rizs, sült zöldség stb.)
A karalábé-krémleveshez a zöldségeket párolhatod vízen is.
Vacsora
Olajban eltett paradicsom helyett használhatsz száraz változatot is, a szószt pedig hígíthatod vízzel.
12. nap – január 12., vasárnap
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
„B” menü
Reggeli
Ebéd
A leveshez olaj helyett párolhatod vízen is a zöldségeket.
Vacsora
Az öntetből kihagyhatod az olívaolajat, ha szeretnéd, és tehetsz bele helyette kevés vizet.
13. nap – január 13., hétfő
„A” menü
Reggeli
Ebéd
- Sütőtökös rizottó
Vacsora
„B” menü
Reggeli
- Teljes kiőrlésű sütőtökös csiga
Ebéd
- „Zöld istennő” saláta
Vacsora
- Édesburgonyás curry rizzsel vagy naan kenyérrel
Ha nem szeretnél olajat használni, vegyél ki két-három evőkanállal a recepthez használt kókusztejből, és abban pirítsd meg a fűszereket.
Előkészület
Készítsd el a holnap reggeli chiapudingot.
14. nap – január 14., kedd
„A” menü
Reggeli
Ebéd
- Csicseriborsó-curry
Vacsora
„B” menü
Reggeli
Ebéd
- Édesburgonyás curry
Vacsora
Ha olajmentesen szeretnéd készíteni, hagyd ki a quinoa pirítását, az öntetet pedig hígítsd kevés vízzel.
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.