Elérkeztél az egy hónapos vegán kihívás harmadik hetéhez. Ha idáig eljutottál, gratulálunk, csak így tovább! Csakúgy, mint az első két héten, most is kétféle étrenddel segítünk megtervezni az étkezést.
Ha most kapcsolódtál be, vagy csak felfrissítenéd az emlékezeted, hogy mi a különbség a két mintaétrend között, hogyan tudod az ételeket teljes értékűvé alakítani vagy lerövidíteni a konyhában töltött időt, akkor olvasd át az első heti étrend útmutatóját, ahol sok tippel és trükkel segítünk.
Csatlakozz az ingyenes Veganuár kihíváshoz további több száz vegán receptért!
15. nap – január 15., szerda
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Előkészület
Készítsd el az áfonyás chiapudingot a holnapi reggelihez.
„B” menü
Reggeli
- Padlizsános ajvár teljes kiőrlésű pirítóssal és zöldségekkel
Olajmentes változatért az ajvár elkészítésekor a hagymát kevés vízen párold olaj helyett.
Ebéd
Olajmentes változatért a quinoát szárazon pirítsd, mielőtt felöntöd a vízzel, az öntetben pedig vízzel helyettesítsd.
Vacsora
- Kapros cukkinifasírt körettel (saláta, rizs, sült zöldség stb.)
16. nap – január 16., csütörtök
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
- Édes-savanyú tofu rizzsel
„B” menü
Reggeli
- Padlizsános ajvár teljes kiőrlésű pirítóssal és zöldségekkel
Ebéd
- Kapros cukkinifasírt körettel (saláta, rizs, sült zöldség stb.)
Vacsora
- Thai zöld curry rizzsel
17. nap – január 17., péntek
„A” menü
Reggeli
Ebéd
- Édes-savanyú tofu rizzsel
Vacsora
„B” menü
Reggeli
- Tofurántotta gluténmentes vöröslencse-tortillában
A tofurántottához a hagymát vízen is párolhatod, ha nem szeretnél olajat használni.
Ebéd
- Thai zöld curry rizzsel
Vacsora
18. nap – január 18., szombat
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
„B” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
- Répasaláta lencsével vagy fehérbabbal
Ha olajmentesen szeretnéd készíteni, az öntetet hígítsd kevés vízzel.
19. nap – január 19., vasárnap
„A” menü
Reggeli
- Kalács lekvárral és/vagy diópástétommal
Ebéd
Vacsora
Előkészület
Ha reggel kevés időd van, készítsd el a köleskását a holnapi reggelihez.
„B” menü
Reggeli
- Ful medames teljes kiőrlésű pitával
Ebéd
Vacsora
Előkészület
Készítsd el a fehérbabpástétomot a holnapi és holnaputáni reggelihez.
20. nap – január 20., hétfő
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
- Ananászos curry rizzsel vagy naan kenyérrel
„B” menü
Reggeli
- Fehérbabpástétom teljes kiőrlésű pirítóssal és zöldségekkel
Ha olajmentesen szeretnéd készíteni, az olívaolajat helyettesítsd kevés vízzel.
Ebéd
Vacsora
- Aszalt szilvás gombafasírt körettel (saláta, rizs, sült zöldség stb.)
21. nap – január 21., kedd
„A” menü
Reggeli
Ebéd
- Ananászos curry rizzsel vagy naan kenyérrel
Vacsora
„B” menü
Reggeli
- Fehérbabpástétom teljes kiőrlésű pirítóssal és zöldségekkel
Ebéd
- Aszalt szilvás gombafasírt körettel (saláta, rizs, sült zöldség stb.)
Vacsora
Előkészület
Ha reggel kevés időd van, készítsd el a köleskását a holnapi reggelihez.

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.