Most olvasott cikk
Az Egyesült Államokban a felnőttek fele rendszeresen fogyaszt vegán termékeket

Az Egyesült Államokban a felnőttek fele rendszeresen fogyaszt vegán termékeket

vegán ételek

Az Egyesült Államokban élő felnőttek fele inkább növényi alapú alternatívákkal pótolja a tej- és húskészítményeket – derült ki egy új, étkezési szokásokkal kapcsolatos kutatásból, melyet a Cultivate Insights ügynökség készített.

A felnőtt résztvevők 48%-a úgy nyilatkozott, hogy 2019. április és 2019. július között kevesebb húst és tejterméket fogyasztottak, amiket növényi alternatívákkal pótoltak étrendjükből.

Összesen 2068 személyt kérdeztek meg, akik 18 évesek, vagy annál idősebbek voltak. Közülük 38 százalék vásárolt növényi alapú tejet, 29 százalék vásárolt növényi alapú húspótlót és 7 százalék vásárolt növényi alapú ‘tojást’ a felmérési időszak alatt.

Az USA cafeteriai vegán termékeket kínálnak

A nők és a fiatalok nyitottabbak

Az eredmények azt mutatták, hogy a 18-25 év közötti fiatalabb népességre inkább jellemző a növényi alapú étkezés; 47%-uk jelezte, hogy egyáltalán nem fogyaszt húst.

A Baby Boomers is értékelte az étkezési szokások változását. A felmérésük szerint az X generációban a nők 41% -a, míg az azonos kategóriába tartozó férfiak 28%-a jelezte, hogy rendszeresen növényi alapú alternatívákat vásárol.

Az Acumen Research and Consulting nemrégiben kiadott jelentése szerint a globális vegán élelmiszerpiac 2026-ra 24,3 milliárd dollárt fog érni, és a vegán szektor összesített éves növekedési rátája várhatóan 9.1% lesz.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.