Most olvasott cikk
Egy amerikai vegán szenátor megszüntetné a majmokon végzett állatkísérleteket

Egy amerikai vegán szenátor megszüntetné a majmokon végzett állatkísérleteket

Egy amerikai vegán szenátor megszüntetné a majmokon végzett állatkísérleteket

Az USA szenátora most a főemlősökre vonatkozó törvénytervezetével került központba; már a kampányában is többször kitért arra, hogy „az a szenvedés, amelyet ezeknek az intelligens és szociális élőlényeknek kell elviselniük az állatkísérletek közben, megengedhetetlen.” A törvény rövid ismertetője következik.

Cory Booker, aki főként az általa képviselt vegán értékekről lett híres, most benyújtott egy törvényjavaslatot, amely a majmokon végzett állatkísérleteket akadályozná meg.

A főemlősök védelméről és a kutatás modernizációjáról szóló 2018-as törvényjavaslat megpróbálja megelőzni a szükségtelen és etikátlan főemlősökön végzett állatkísérleteket az USA-ban.

A Cruelty Free International szerint az USA a világelsők között van a majmokon végzett állatkísérletek számát tekintve. 2017-ben 75.825 főemlősön végeztek állatkísérletet, ez a szám 4.637-el nőtt előző évhez képest.

A szervezet szerint a majmok sokkoló tapasztalatokat szereznek a rajtuk végzett kísérletek közben; kénytelenek cigarettafüstöt belélegezni, alkohol vagy kokain függővé teszik őket vagy szándékosan károsítják az agyukat és a májukat.

A majmok szenvedése

„Ez a törvény az etikátlan és szükségtelen állatkísérleteket szüntetné meg a főemlősökön. Az állatokon végzett teszteket csak akkor engedélyezné, ha ez elkerülhetetlen ahhoz, hogy valamely embereket érintő betegséget megelőzzenek, kezeljenek vagy a diagnosztizáljanak.”

– nyilatkozta Cory Booker, amerikai szenátor.

„Az a szenvedés, amelyet ezeknek az intelligens és szociális élőlényeknek kell elviselniük az állatkísérletek közben, sokkoló.”

– jelentette ki Dr. Jarrod Bailey, a Cruelty Free International szenior kutatója, akinek a tanulmányát többször is idézik a törvénytervezetben.

„Több, sokkal humánusabb és tudományos szempontból fejlettebb módszer is létezik, mint a majmokon végzett állatkísérletek. Az embereket érintő betegségek kezelését célzó kutatásokat sem célszerű mindig állatkísérletekkel alátámasztani. A törvény két érdekcsoportnak is kedvezni fog: egyrészt a főemlősöknek, akik eddig kénytelenek voltak elviselni az ellenük irányuló kegyetlen bánásmódot, másrészt azoknak az embereknek, akik azt szeretnék, hogy betegségükre a tudósok fejlettebb gyógymódot találjanak.”

Az USA lakosai kérhetik a szenátorukat, hogy álljanak a főemlősök védelméről és a kutatások modernizációjáról szóló törvény mellé.

A világon ma több milliárd állat szenved az emberek miatt, amit megakadályozhatunk közösen, ha felelősséget vállalunk a tetteinkért.

Kezdd azzal, hogy megnézed ezt az ingyenes filmet:


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.