Most olvasott cikk
Egy tehén alvást színlelt, hogy elkerülje a fejést

Egy tehén alvást színlelt, hogy elkerülje a fejést

Doris úgy döntött, inkább a fagyos betonon tetteti az alvást a napindító fejés helyett, ezzel a trükkel pedig egyből sztárrá vált az interneten. De vajon tényleg ezért nem kelt fel?

Doris egyike annak a körülbelül 200 tejmarhának, akik a Reads Farm állományába tartoznak.

A videón, amit John Brodie, az egyik farmon dolgozó munkás rögzített, jól látható, hogy már az összes állat felkelt, egyedül Doris volt, aki úgy döntött, lustálkodik még egy kicsit, legalábbis így tálalta az esetet a legtöbb hírportál.

„Így néz ki egy makacs tejmarha. Mindenki kint van már. Mindenki készen áll a fejésre. Kivéve Dorist. Doris úgy tesz, mintha aludna” – hallatszik a videóban John hangja.

„Doris, ugyan már. Látom, hogy mozog a füled. Ne csináld már, a szemedet is látom” – unszolja a tehenet John.

John Brodie, a videót rögzítő munkás elmondása szerint a fejési feladatok előtt mindig kitakarítják a tehenek állásait, a legtöbb állat pedig ilyenkor vagy harap valamit reggelire, vagy beáll a fejőállásokba, az ominózus reggelen Doris viszont inkább úgy döntött, megpróbálja átverni Brodie-t.

A színlelés nem sikerült túl jó, Doris fülmozgása lebuktatta a tehenet, és a szemei is elég hamar kipattantak John noszogatására, szóval a rövid kis intermezzót követően ő is elkezdte a napot a többi tehénnel együtt, mondta John a Newsweeknek.

Pozitív médiavisszhang?

Egy CNN-interjúban John úgy nyilatkozott, örül a felhajtásnak, hiszen minden pozitív médiareprezentáció jót tesz a tejiparnak.

A tehénnel játékosan perlekedő munkás és a reggeli kötelességeket inkább pihenéssel töltő, emiatt pedig nagyon sok emberrel kapcsolódási pontot kialakító boci esete túlnyomó részben megmosolyogtató, jó kedélyű cikkeket eredményezett.

Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a Wight-szigeten található Reads Farm egy kisebb méretű családi vállalkozás, és az itt látottakat nem lehet azonosítani a nagyüzemi telepekkel, ahol az is valószínűtlen, hogy egy tehénnek nevet adjanak.

Azt pedig egyik cikkben sem kérdőjelezték meg, hogy Dorisnak a munkamoráljával volt probléma, holott könnyedén előfordulhat, hogy éppen csak nem tudott felállni a megterhelő igénybevétel miatt.

Alig két hete, hogy az angliai tejipar a fiatal gazdálkodók segítségével igyekezett a valóságtól eltérő, barátságos, állatközpontú képet festeni a szektorról. A versenyre olyan vlogokkal lehetett jelentkezni, amik a mindennapi gazdaéletbe nyújtanak betekintést, és nem titkoltan az volt a cél, hogy kedvezőbb megítélést sikerüljön kialakítani a tejiparról, mint a jelenlegi.

A versenyt egy 11 éves perth-i fiú, Seth Davidson nyerte.

Az imázsjavításra azért volt szükség, mert a mindenki által könnyedén elérhető dokumentumfilmek és leleplező videók következtében sokan fordulnak el a tejipartól. Ezeknek a felvételeknek a megtekintése után sokkal könnyebb megérteni, Doris miért dönthetett úgy, hogy nem szeretne felkelni.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.