Most olvasott cikk
Egy piackutatás szerint nő a kereslet a vegán joghurtok iránt

Egy piackutatás szerint nő a kereslet a vegán joghurtok iránt

Vegán joghurt

A Hexa Research egy piackutatási jelentésében kijelentette, hogy a vegán joghurtok iránti kereslet a jövőben globálisan növekedni fog.

A jelentés szerint a 2019–2025-ös időszakban 16.4%-os éves növekedésre lehet számítani, és 2025-re a becslések szerint 2,53 milliárd dolláros iparrá válhat.

A jelentés szerint az iparág fellendülésében kulcsfontosságú szerepet játszik a növekvő számú munkaerő, és az egészséges táplálkozási szokások iránti fokozott érdeklődés.

Ezentúl a felnőtt lakosság fogyasztói egyre inkább a kevesebb zsír- és cukortartalmú, illetve a laktózmentes termékeket keresik. Ez a növényi termékek – köztük a vegán joghurt – piacának előretörését jelenti.

A növekvő kereslethez az is hozzájárul, hogy a veganizmust hírességek és sportolók, valamint neves egészségügyi intézmények, például a PBFC (Plant-Based Foods of Canada) és a Vegan Society is támogatja.

Ez lehetővé teszi, hogy egyre nagyobb tömegekhez jusson el a vegánsággal járó rengeteg előny, illetve felnyissa az emberek szemét az élelemért legyilkolt állatokról, és tartási körülményeikről.

Egyre több vegán termékre lehet számítani

A vegán joghurt értékesítése az ázsiai-csendes-óceáni térségben 2025 végére várhatóan meghaladja majd a 900 millió dollárt.

A jelentés szerint az iparban India és Kína szerepe jelentősen megnövekedhet, mivel ezek az országok egyébként is a globális kereskedelem központjai.

Az európai értékesítés várhatóan évente akár 17,4% -kal nő az előrejelzési időszakban. Ez a növekedés elsősorban a tejalternatívák iránti növekvő keresletnek köszönhető, például Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Franciaországban.

Emellett az Európai Bizottságnak az ökológiailag pozitív termékek fogyasztását és termelését előmozdító politikája várhatóan növelni fogja a vegán alternatívák számát a következő hat évben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.