Most olvasott cikk
Készül a képregény, amiben a főhős szuperképessége, hogy sajátjaként érzi az állatok szenvedését

Készül a képregény, amiben a főhős szuperképessége, hogy sajátjaként érzi az állatok szenvedését

Earthraiser vegán képregény

Több, mint 4 év tervezés után hamarosan megvalósulhat Patrik Baboumian álma, egy képregény, amiben egy vegán szuperhős történetét mesélheti el.

A Kickstarteren indítottak nemrég közösségi finanszírozást, hogy megvalósuljon az eredetileg 50 oldalasra tervezett képregény. A kitűzött 12.000 eurós célt nagyjából 2 nap alatt elérték, ami mostanra már 19.000 euró felé közeledik.

Ha elérik a 20.000 eurót, további 10 oldallal bővül az alkotás. Az illusztrációkért David Padilla felel, aki kifejezetten ügyel majd az állatjogi témára, stílusra és üzenetre.

Az Earthraiser: Voice for the Voiceless története egy szuperhősről, Wolf Winter-ről szól, akinek az a szuperképessége, hogy 8 kilométeres körzetben minden élőlény szenvedését sajátjaként érzékeli, így folyamatosan küzdeni akar, hogy megállítsa azt, és békésebb világot építsen.

A karakter egy magasrendű ügynök, akin akarata ellenére kísérleteket végeztek, és ekkor nyerte el szuperképességét, ami azóta áldás és átok egyaránt.

A történet elmesélésére Patrik Baboumian kifejezetten alkalmas, ugyanis a szupererős vegán sportoló azért kezdett el évtizedekkel ezelőtt gyúrni, mert fiatal korában szülei balesetet szenvedtek, édesapja meghalt, és azóta is abban bízik, hogy egyszer lesz lehetősége valakit megmenteni. Ha kell, egy kocsit is képes megmozdítani, hogy kiszabadítsa a sebesülteket.

Agent D art
Wolf Winter ellensége, Agent D és serege // Earthraiser

Vegán szuperhős, mély mondanivalóval

Patrik először filmforgatáson gondolkodott, de állítása szerint egy képregény alkalmasabb arra, hogy elmeséljen egy ilyen történetet. Egyébként Baboumian szerepelt a The Game Changers című dokumentumfilmben is, ami híres vegán sportolókat mutatott be.

Azt is szeretné, ha nem csupán azért lenne kiemelkedő a karaktere, mert növényi étrenden él. Ennél ugyanis sokkal mélyebb üzenetet szeretne átadni az empátiáról, békéről, hősiességről és igazságosságról.

Wolf Winter ellensége Agent D lesz, egy kormányügynök nő, aki biológiailag továbbfejlesztett különleges egységekkel harcol a jó oldal ellen. A történetben helyet kapnak további szereplők is, mint:

  • Dr. Z. Geist, aki részese volt a laborkísérletnek, ami megváltoztatta Wolf Wintert
  • Gaia, egy 12 éves lány, aki születése óta néma, de elképesztő kognitív képességei vannak
  • Aether, egy különleges, természetfeletti lény
  • Tom és Jordan, akik kontrollálni akarják korábbi barátjuk, Wolf Winter erejét

Ha sikerül összegyűjteni a legnagyobb extra célt, ami 35.000 euró, akkor keménytáblás könyvként készül el a remekmű.

Ha pedig ennél is több összeg folyik be a kampány végéig, azt arra fogja fordítani Patrik, hogy tisztességesen megfizesse a művészt, aki összeállította a könyvet, illetve marketingre, hogy több emberhez jusson el a többnyire vegán üzenet. Továbbá a film megvalósulása sem kizárt – ezek mind a végső összegen múlnak majd.

A karakterekről készült első képeket itt lehet megnézni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.