Most olvasott cikk
Megnyílt a világ legnagyobb vegán étterme Dubaiban

Megnyílt a világ legnagyobb vegán étterme Dubaiban

Vegán étterem Dubai

A Veganity jelenleg a világ legnagyobb vegán étterme; több mint 200 növényi ételt kínál.

Ha a világ legnagyobb vegán éttermében szeretnél vacsorázni, akkor abba a városba kell utaznod, amely híres a rekordok felállításáról. Dubai ad otthont a legnagyobb plázának (The Dubai Mall), most pedig a világ legnagyobb vegán éttermének székhelye is lett. Az új rekordállító étterem, a Veganity augusztus 16.-án nyitotta meg kapuit.

A Veganity nevet már 2017-ben megismerhették Dubai lakosai. A növényi ételek iránti egyre növekvő kereslet miatt az alapító, Sky Sommers ekkor kezdett el vegán ételeket kiszállítani. A vállalat továbbra is folytatni fogja az ételkiszállító tevékenységét. Az étteremben pedig mostantól szélesebb körű kínálat lesz elérhető.

„Sky Sommers valami teljesen újat szeretett volna alkotni. A világ legnagyobb vegán éttermét Dubai szívében, a City Walkon nyitotta meg, amely mind a vegánok, mind a nem-vegánok számára lehetőséget teremt arra, hogy élvezzék ezeket az egészséges és nem hétköznapi gourmet ételeket”

– nyilatkozta az étterem képviselője a National-nek.

A vállalat hamar terjeszkedni is kíván. Elsőként Abu Dhabit célozzák meg, de más városokban is meg kívánják vetni a lábukat.

Az étlapon több, mint 200 nemzetközi fogás található; gnocchi, vegán húsgolyók, tészta, vegán ‘sült csirke’ és számtalan desszert közül választhatnak a vendégek.

https://www.instagram.com/p/B0nqxxDJFEE/

Vegán termékek iránti kereslet a Közel-Keleten

Szaúd-Arábiában is egyre többen érdeklődnek a vegán életmód iránt.

„Az egészséges életmód, az állatok jogai és a környezetvédelem bizonyult az életmódváltás legfőbb mozgatórugójaként a szaúdiak körében. A fenti okokra vezethető vissza, hogy az emberek egyre kevesebb állati eredetű terméket fogyasztanak”

– olvasható az Arab News-ban.

A királyságban egyre inkább nő azoknak a boltoknak és éttermeknek a száma, amelyek vegán és vegetáriánus termékek széles körét kínálják. A hústól való elszakadást ez nagyban megkönnyíti a fiatal szaúdiak számára.

Azonban Izrael számít a világ vegán központjának; a lakosság körében nagyon elterjedt a veganizmus. A nemzeti hadsereg tagjainak egyre növekvő része tudhatja magának ezt az életmódot. Az izraeli székhelyű McDonald’s nemrég vette be a vegán burgert a kínálatába. Egy nonprofit szervezet, a Vegan Friendly pedig a pékségeknek segít abban, hogy megtanuljanak tej és tojás nélküli péksüteményeket sütni.

„Jelenleg csak a pékségekre fókuszálunk. Amikor eljutunk oda, hogy az izraeli péksütemények 60-70 százaléka vegán lett, akkor áttérünk már termékekre is”

– nyilatkozta Omri Paz, a Vegan Friendly alapítója.

Dubaiban az állati termékek iránti kereslet még mindig magas, de a vegán ételek napról napra egyre több fogyasztót csábítanak el.

„Az emberek azt gondolják, hogy nyúlkaját eszünk, de valójában minden ételt meg lehet csinálni növényi alapanyagokból. Az átalakított termék pedig általában sokkal egészségesebb”

– nyilatkozta Sommers egy múlt évben adott interjújában.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.