Most olvasott cikk
Felszámolják Dél-Korea legnagyobb kutyahús piacát

Felszámolják Dél-Korea legnagyobb kutyahús piacát

Egy állatvédő szervezet, a Humane Society International (HSI) bejelentette az újabb győzelmüket a kutyahús-kereskedelem elleni küzdelemben. Tavaly novemberben Seongnam város bezáratta a Taepyeongot, az ország legnagyobb kutyavágóját, illetve megszüntette a legtöbb kutyahús-szállító cég üzemeltetését is, most pedig felszámolnak egy óriási kutyahús piacot.

A HSI szerint a Dél-Koreában lévő Busan-i Gupo kutyahús piac – az ország egyik legnagyobb kutyahús piaca – a közeljövőben bezár. A bezárásról a helyi Busan-hatóságok és a Gupo Live Stock Marketen működő 19 kutyahús-értékesítő együttműködve döntött.

A HSI és más állatvédelmi szervezetek a Gupót „hírhedt” piacnak ismerik, amely kínálata miatt kapta a jelzőt, ugyanis rengeteg hűtött/fagyasztott kutyahúst értékesítenek, illetve megrendelésre élő állatokat is meggyilkolnak. A kutyahús piacának bezárása után a kormány azt tervezi, hogy a területet nyilvános parkká alakítja.

A bezárással kapcsolatban megemlítendő, hogy az America’s Got Talent műsorban szereplő Simon Cowell több, mint 32.000 dollárt adományozott a dél-koreai kutyafogyasztó gazdaság eltörlésére.

Ezeket a változásokat Nara Kim, a HSI és a Humane Society Korea egyik tagja az “együttérzőbb jövő jelének” tekinti.

Egyre kevésbé népszerű a kutyahús

A lezárási terv a helyi hatóságok és a piaci forgalmazók közötti hónapokig tartó kemény munka eredménye, és mindkét fél dicséretet érdemel, amiért e cél érdekében dolgoztak, amely nemcsak a Gupo kutyahús korszakának végét jelenti,  hanem gazdasági fellendülést is hoz, a térség ugyanis új szolgáltatásokkal és vállalkozásokkal regenerálódhat a helyi, modern gazdaság javára.

A HSI egyébként közel négy éve dolgozik együtt a kutyahús-gazdálkodókkal Dél-Koreában, annak érdekében, hogy mihamarabb leállíthassák a kutyák kizsákmányolását.

– nyilatkozta Kim.

Kim és a HSI többi tagja remélik, hogy a kormány leállítására irányuló munkája arra ösztönzi majd a többi dél-koreai várost, hogy szüntessék meg az egyre kevésbé népszerű kutyahús árusítást.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.