Most olvasott cikk
A dél-afrikaiak több mint fele már nyitott a növényi és sejt alapú húsokra

A dél-afrikaiak több mint fele már nyitott a növényi és sejt alapú húsokra

A dél-afrikai Credence Institute és az amerikai North Mountain Consulting Group együttműködésével készült tanulmány szerint Dél-Afrikában nagy a kereslet a növényi alapú és sejtkultúrás húsok iránt.

A kutatásban résztvevők 67%-a mondta, hogy nagy valószínűséggel kipróbálná a növényi alapú húst – a sejtkultúrás húsok esetében ez az arány 60% volt.

A válaszadók mintegy 30%-a mondta, hogy hajlandó lenne többet fizetni az alternatív hústermékekért, mint a hagyományos húsért. Az ezredfordulósok és a Z-generációsok, különösen azok, akik már ismerik az alternatív vegán húsokat, a legnagyobb valószínűséggel vásárolnának ilyet.

A piaci részesedésre vonatkozó kérdésre válaszolva a legtöbb fogyasztó úgy becsülte, hogy a jövőbeni húsfogyasztása nagyjából egyenlő arányban oszlik majd meg a hagyományos, a növényi alapú és a sejtkultúrás húsok között. Az egészség, a helyi élelmiszerbiztonság és a környezetvédelmi aggályok voltak a fő motivációk az alternatív húsételek választására.

Grafikon: Credence Institute

A növényi alapú étkezés egyébként gyorsan növekszik Dél-Afrikában. Tavaly az Uber Eats a vegán ételrendelések ugrásszerű növekedéséről számolt be az országban, amely a vegánság tekintetében minden más afrikai országnál előkelőbb helyen áll.

“Az alternatív fehérjékre, például növényi alapú és sejt alapú húsra való áttérés lehet az egyik legjobb elérhető stratégiánk a környezet, a közegészségügy és az állatok életének megóvására”

– mondta Ludwig Raal, a Credence Institute társalapítója.

“Reménnyel tölt el a tény, hogy a dél-afrikaiak többsége készen áll arra, hogy elfogadja ezeket a termékeket.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.