Csokoládés párnácskák (vegán)

Csokoládés párnácskák (vegán) recept

Jó hírünk van: a boltban kapható  leveles tészták legtöbbször tisztán növényi alapanyagból készülnek (persze vásárlás előtt mindenképp ellenőrizd az összetevőket).

Ez eléggé megkönnyíti a nehéz napokat, amikor valami gyors édességre vágysz – ez a csokoládés “sütemény” pedig a lusta desszertek koronázatlan királya: mindössze két fő összetevője van, és sütéssel együtt kevesebb, mint fél óra alatt elkészül.

Hozzávalók

8 párnácskához

  • 1 csomag friss leveles tészta (250-300 gramm)
  • 1 tábla étcsokoládé (100 gramm) 
  • 2 evőkanál növényi tej + 1 teáskanál barna cukor/agave szirup/juharszirup
Csokoládés párnácskák recept (vegán)
© Prove.hu

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágd a kiterített leveles tésztát 16 egyenlő téglalapra, és a felére helyezz 1-2 kocka étcsokit, attól függően, mekkorák a kockáid. Ha csak a közepén van, a párnácskák szárazak lesznek, ha túl sok van benne, akkor pedig kifolyhat, ezért ½ – 1 cm helyet érdemes a szélein hagyni.
  3. Az üresen maradt lapocskákat helyezd a csokisakra, és egy vízbe mártott villával a szélét fél cm-es sávon mindenhol alaposan, általig nyomkodd le, különben kinyílik a sütőben és kifolyik belőle a töltelék.
  4. Egy éles késsel határozott, gyors mozdulattal ejts a tetejükön két keresztirányú, 2-3 cm-es vágást, nagyjából 1,5-2 cm-re egymástól.
  5. Két evőkanál langyos növényi tejben keverj el egy teáskanál barna cukrot vagy szirupot, majd kend le vele a párnácskák tetejét.
  6. 15-18 percig süsd őket.

Variációk: kipróbálhatod bármilyen más töltelékkel is: fahéjas alma, szilvalekvár, vaníliás vagy csokis puding meggyel, vagy mák is nagyon finom bele.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.