Ez a paleo & vegán csokis jégkrém nagyon sokoldalú; megcsinálhatod hagyományos jégkrémnek, pálcikás jégkrémnek, vagy csokis mousse-nak. Előnye, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, mentes a finomított cukroktól és nagyon finom!
Paleo & vegán csokis jégkrém
Kalória: 158
Adag : 5
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:
- 1 csésze nyers kesudió
- 1/3 csésze kakaópor
- 2 csésze cukormentes növényi tej (mi mandulatejet használunk, de más növényi tejet is választhatsz)
- ¼ csésze stevia
- 6 kimagozott datolya
- 3 evőkanál juharszirup
- ½ teáskanál xantángumi
Paleo & vegán csokis jégkrém elkészítése:
- Egy kisebb tálba áztasd be a kesudiót annyi vízbe, amennyi éppen elfedi a magokat. Egy másik tálba helyezd a datolyát és a növényi tejet. Mindkettőt egy óráig áztasd.
- Szűrd le a kesut, add hozzá a növényi tejes datolyához, majd a többi összetevőt is tedd hozzá! Egy robotgéppel keverd simára a hozzávalókat.
- Ezután öntsd a keveréket egy légmentes edénybe, majd tedd a fagyasztóba 3 órára, amíg jégrém állaga nem lesz.
- Amennyiben inkább a fagylaltkészítő gépedet használnád, úgy csak egy órára tedd a fagyasztóba a masszát, majd kövesd a fagylaltgép használati utasítását. Ha így jársz el, akkor lágyabb, simább állagú jégkrémhez juthatsz.
Megjegyzés:
–
forrás: One Green Planet
További receptek a Prove.hu-n

Eszter
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.