Most olvasott cikk
Több ezer magyar mutatja meg egy vegán oldalon a boldog, örökbefogadott állatait

Több ezer magyar mutatja meg egy vegán oldalon a boldog, örökbefogadott állatait

Örökbe fogadott kutyus a menhelyen
[video src="https://www.facebook.com/csirkevin/photos/a.1397764346922650/3715273841838344/"]

Szomorú, de tanulságos posztként indult útjára az a kép a Csir Kevinen, amelyben az oldal az örökbefogadás fontosságára hívja fel a figyelmet. A magyarok azonban a közelmúlt legszebb posztját varázsolták belőle.

A legismertebb vegán oldal, a Csir Kevin október 10.-én tette közzé azt a képet, ami egyszerre dühöt és szomorúságot váltott ki az emberekből.

Az Animal Reality Exposed által készített képen több tucat elaltatott kutya szerepel, köztük idősek és kölykök is, akik a felelőtlen, megállás nélküli állatszaporítás áldozatai lettek és sosem találtak szerető otthonra.

A poszthoz írt szöveg így szól:

“Nézd meg jól ezt a képet: ez egyetlen menhely/sintértelep egyetlen eutanázia napja. Ez az a nap, amikor elaltatják a kutyákat, akik már túl sok ideje vannak ott, örökbefogadás nélkül.

Ez az ára a “véletlen született” vagy a “veszek egy kutyát karácsonyra a gyerekeimnek” vagy a “én mindenképp kiskutyát akarok, mert az olyan cuki” állatoknak. Mindnek van egy szomorú története és egyikük sem érdemelte meg, hogy végül kidobják, megunják vagy ignorálják őket.

Ez nem egy ember hibája, hanem mindannyiunké, ám a megoldás mégis veled kezdődik.

Ha legközelebb megosztanád az otthonod egy állattal, fogadj örökbe, akár időset is, de semmiképp ne vásárolj szaporítótól.”

Csodálatos képek

Annak ellenére, hogy a poszt mennyire szörnyű képet festett az emberi kapzsiságról, az oldal kérésére hamar példamutatóvá vált a poszt.

A kommenteket elárasztották a magyarok az örökbefogadott családtagjaik képeivel, melyek között vannak idősek, sérültek, vakok, megcsonkított, bántalmazott, kidobott állatok is, akik ma már mind szeretetben élhetnek.

Egyetlen nap alatt több, mint 2100 komment érkezett, köztük képek, videók, történetek az állatokról és az örökbefogadás fontosságáról.

Az egyik legnépszerűbb komment ezt írja:

Perec, az Eszkuláp Egyesülettől fogadtuk örökbe! Sosem vennék kutyát, amikor ennyi menthető van! ????
#adoptdontshop

Míg egy másikban a boldog gazda így fogalmaz:

Luna???? 106 kilométer választott el minket, de egy belső hang azt súgta,meg kell mentenem,el kell érte mennem. A hódmezővásárhelyi sintértelepen volt,altatásra ítélve… Most meg igazi kanapékutya,imádom,az életem

Egy büszke állatbarát férfi pedig ezt állítja:

Rozi és Filu. Mind a kettő örökbefogadott kutyus. Csodás velük az élet???? rajtuk kívül van még 5 kutyus, mert nem hagyunk az útszélen, kiszolgáltatott állatot! És örökbefogani nagyon menő ????

A posztot és a kommenteket itt lehet elolvasni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.