Ismerd meg a Prove csapatot!

Tudd meg, kik állnak a Veganuár, a vstart.hu és a Prove.hu tartalmak mögött.

raul

Raul

Prove.hu & Csir Kevin alapító

2016-ban, 17 évesen döntöttem úgy, hogy nem eszem többé állatokat. Először vegetáriánus, később vegán lettem etikai okokból. Ma már állatjogi aktivista vagyok élőben és online egyaránt. Évekkel ezelőtt elindítottam a Csir Kevint, amit most 150.000+ ember követ. Keresem azokat a kihívásokat,  amiket a marketing és a veganizmus által lehet megoldani. Érdekel az e-commerce, a szociálpszichológia és a sales. Gamer vagyok és horror-rajongó. Célom, hogy jobbá tegyem a világot a vegán filozófia által.

Flóra Domján

Flóra

Író, szerkesztő

Amikor gyerekként megértettem, hogy a hús ára egy élet elvétele, nem tudtam elképzelni, miért esszük egy emberként mégis; hogy az élet szeretete, az együttérzés, a közös társadalmi értékeink miért nem terjednek ki arra a néhány állatfajra, akik nap mint nap az asztalunkra kerülnek. Így lettem vegetáriánus, néhány évvel később pedig vegán. A téma azóta is foglalkoztat – ami leginkább leköt, az a veganizmus, a feminizmus és a környezetvédelem közös szociológiai háttere.
Galgóczi Dóra

Dóri

Író, természetgyógyász

Évek óta követem a vegán életmódot. A könyveimmel egy kis iránytűt szeretnék adni az embereknek, hogyan találják meg az útjukat a világban. A gyógyítással pedig szeretnék testi-lelki egészséget adni, személyre szabott módszerekkel. Hiszek abban, hogy minden élet egyformán értékes, és mindenkiben ott rejlik az együttérzés.

Gyetkó Adrienn - Prove.hu

Adrienn

Újságíró

Két éve döntöttem úgy, hogy áttérek a vegán életmódra, és szinte azonnal állatvédelmi aktivistává is váltam. Ez az életmódváltás rengeteg pozitív változást hozott az életembe, az egyetlen dolog, amit bánok, hogy nem váltottam korábban. Azóta életcélom, hogy minél több embert inspiráljak a változásra, amely a legideálisabb az állatoknak, a környezetnek és az egészségünknek is. Emellett nagyon szeretek sütni-főzni, és igyekszem a teljes értékű növényi étrendet követni. Érdekel továbbá a jóga, meditáció és a spiritualitás világa.

Steiner Kristóf, Prove.hu

Kristóf

Séf, író, blogger, aktivista

2009-ben tértem át 100%-os növényi étrendre, az állatokért, a veganizmus eszméje azonban a mentális és fizikai egészségemre is csodás hatással volt. Az állatvédelem mellett nagyon fontosnak tartom a céljaink békés kommunikációját, és igyekszem olyanokkal is megtalálni a közös hangot, akikkel nem mindenben gondolkodunk egyformán.
Botás Enikő - Prove.hu

Enikő

Újságíró

Gyerekkorom óta volt bennem egy belső konfliktus az állatokkal kapcsolatban, nem értettem, miért esszük meg az egyiket, míg a másikat házi kedvencként tartjuk. Sokáig elnyomtam magamban ezeket a gondolatokat, hiszen engem is arra szocializáltak, hogy az állathasználat az életünk természetes része. Végül huszonévesen hagytam el először csak a húst, és az állati eredeti kozmetikumokat, használati tárgyakat, majd teljesen lemondtam mindenről, aminek előállítása állatokhoz köthető. 2015 óta arra törekszem, hogy amennyire csak lehet, kegyetlenségmentesen éljem az életem.

Missziónk

Hiszünk abban, hogy a veganizmus megértése és gyakorlása által empatikusabb, tudatosabb emberekké válhatunk. Nem oldhatjuk meg a világ problémáit addig, amíg mi magunk vagyunk a probléma.

Nem csupán étrendcserére biztatjuk az embereket, hanem egy komplett szemléletmódváltásra. Ha más lencsén keresztül nézzük a világot, talán sok hibát könnyen kijavíthatunk. Vegánként felszólalunk az állatkínzás ellen, fenntarthatóbb étrenden élünk és akár egészségesebbek is lehetünk, mint valaha.

Megoldásunk

A Prove csapat részletes útmutatókkal, országos kampányokkal és szívből jövő, őszinte szeretettel segít azoknak, akik készen állnak egy jobb világot felépíteni. Kommunikációnkban motiválunk, tetteinkben példát mutatunk. Elutasítjuk az elnyomást, az ítélkezést és a diszkriminációt. Etikai vegánok vagyunk a békéért.

segítenéd a munkánkat?

A vegán világ tőlünk függ.