Most olvasott cikk
Corey Taylor, a Slipknot énekese növényi étrendre váltott

Corey Taylor, a Slipknot énekese növényi étrendre váltott

Corey Taylor

A 46 éves énekes és felesége, Alica, a Cherry Bombs rock tánccsapat alapítója, egy interjúban elmesélték, hogy milyen hatást gyakorolt az életükre a koronavírus-karantén. Corey beszámolt arról, hogyan változtak a turnéja időpontjai, a családi életének egyensúlya, a projektjeivel kapcsolatos munka és az egészsége.

Arról is nyilatkozott, hogy egy növényi alapú taco food track nyitását tervezik. Alica márciusban adta hírül a tervet a Twitteren.

Azonnali egészségi előnyök

Corey elmondása szerint az volt a terv, hogy egy döntően növényi ételeket árusító food trackot nyissanak (amely egyelőre tejtermék opciókat is kínál) a Slipknot koncerteken.

„A fő fókusz az ízvilágon volt, nem az összetevőkön” – folytatta Corey.

Állítása szerint, amikor szóba kerül, hogy egy termék, vagy egy fogyasztó vegán, akkor nagyon megnövekednek az igények, ők pedig csak simán finomat akarnak kínálni, egy kicsit egészségesebb formában, semmi mást.

„Nekünk ez az egész arról szól, hogy ’Figyelj, mi dagi emberek vagyunk, akik egy jót szeretnénk enni! Egyszerűen csak kaját akarunk!’ Ez volt az alapgondolatunk, amit kombinálni akartunk az egészségesebb életmóddal.”

Majd Alica azt is elmondta, hogy tavaly nyáron már mindketten elhagyták a húst az étrendjükből.

„Egy csomó ember nem is tud róla, hogy augusztus-szeptember folyamán növényi étrendre tértünk át, és az előnyeit azonnal tapasztaltuk! A koleszterinszintem 80 ponttal csökkent. Próbáltam [korábban] jobban táplálkozni, de semmi sem segített”

– számolt be Corey, és azt is hozzátette, hogy előtte már a határán volt, hogy koleszterincsökkentő gyógyszert kell szednie.

Majd azzal folytatta, hogy miután elhagyta az állati eredetű termékeket, a szívének egészsége javulásnak indult.

Kevin Smith filmrendező és színész hasonló hatásokat tapasztalt, miután növényi étrendre tért át. A Jay és Néma Bob trilógia készítője azután lett vegán, hogy néhány évvel ezelőtt súlyos szívrohamot kapott.

A növényi étrend és a koleszterin

Tanulmányok bizonyítják, hogyan függenek össze a szív- és érrendszeri betegségek a „rossz” koleszterinnek nevezett alacsony sűrűségű, LDL koleszterin szintjével. A Mayo Klinika szerint a magas transzzsír tartalmú ételek csökkentik a „jó” koleszterin, a HDL szintjét.

A transzzsírok elég sok ételféleségből származhatnak. Ide tartoznak az olajban sült ételek (a gyorsételek is), egyes húsfélék és tejtermékek. A telített zsírok, melyek a hústermékekben találhatók, mint a marha, bárány, pulyka és a sertés, valamint a tejtermékekben, szintén emelik az LDL koleszterint.

Egy 2005-ös tanulmány szerint, mely a The Annals of Internal Medicine folyóiratban jelent meg, bebizonyosodott, hogy egy túlnyomóan növényi étrend eredményesebben csökkenti a koleszterinszintet, mint egy általános, alacsony zsírtartalmú étrend.

Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége teljes értékű gabonákban, mogyorófélékben, hüvelyesekben és sokféle gyümölcsben, zöldségben gazdag étrendet javasol az egészséges koleszterinszint érdekében.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.