Citromos chiapuding bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Szilvás morzsasüti felszeletelve, mellette egész és felezett szilvák

Szilvás morzsasüti – a tökéletes, egyszerre omlós és ropogós őszi desszert

Sütőtökös risoni fehérbabbal és pirított laskagombával fekete tányéron

Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával – ősziesre hangolt mediterrán fogás

Caponata, azaz szicíliai padlizsánragu egy fehér tányérban

Caponata – a szicíliaiak hagyományosan vegán padlizsánraguja

Ez a citromos chiapuding nemcsak mennyei, de egy igazán egészséges reggeli vagy délutáni nasi is lehet. Ugyanis a chiamag tele van omega-3 zsírsavakkal, fehérjével, rostokkal és vitaminokkal, mint például B-vitaminokkal, kalciummal és vassal.

A jótékony hatásai mellett a chiamag fogyasztásakor azonban fontos figyelni a fokozott folyadékbevitelre, ugyanis a chiamag sok vizet tud megkötni. Ezért fogyasztás előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy előtte megfelelő mennyiségű vizet ittunk.

Hozzávalók:

1 adaghoz

A pudinghoz:

  • 2 evőkanál (20 g) chiamag
  • 8 evőkanál (120 ml) növényi tej
  • ½ citrom héja reszelve
  • 1 teáskanál agávé-/juhar-/datolyaszirup
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat

A krémhez:

  • 50 g nyers kesudió
  • 20 ml növényi tej
  • 1 evőkanál friss citrom leve
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál agávé-/juhar-/datolyaszirup
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • pár szem áfonya és szeder

Elkészítés:

  1. Egy pohárban vagy befőttes üvegben alaposan keverd össze a chiamagot, a növényi tejet, az édesítőt és a vaníliakivonatot.
  2. Tedd lefedve a hűtőbe éjszakára vagy legalább három órára.
  3. A kesudiót szintén áztasd éjszakára szoba-hőmérsékletű vízbe, vagy egy órára forró vízbe, majd csepegtesd le.
  4. A kesudiót egy erős turmixgépben vagy késes aprítóban mixeld krémes állagúra a növényi tejjel, a citromlével, a kókuszzsírral, az édesítővel és a vaníliakivonattal együtt.
  5. Ha megkötött a chiapudingod, kanalazd rá a kesukrémet és tálaláshoz díszítsd friss áfonyával és szederrel.

Ez a cikk is érdekelhet:

Gyakran készítik így a magyarok az ételt – a kockázatok mérséklése azonban nem könnyű feladat

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének